Ansatt hos Finans Norge brukte ordet «negerarbeid» under jobbintervju

Under et andregangsintervju ble en jobbsøker fortalt at stillingen innebar «negerarbeid» fra den ansatte hos Finans Norge.
Finansnæringens hus. | Foto: Jörgen Skjelsbæk
Finansnæringens hus. | Foto: Jörgen Skjelsbæk

E24 skriver at da advokatfullmektig Wahid Shah (26) var på et jobbintervju hos Finans Norge for en stilling som jurist med interesse for teknologi, ble ordet «negerarbeid» brukt for å beskrive arbeidsoppgavene.

Med på intervjuet var det tre personer fra Finans Norge; juridisk direktør Nils Henrik Heen, en person fra HR, og en ansatt innen digitalt.

Shah har klaget inn saken til Diskrimineringsnemnda, som har bekreftet at de behandler saken overfor E24. Han forteller at han ble usikker på om han hørte riktig, da ingen i intervjuet reagerte på ordbruken.

– Jeg tenkte bare «negerarbeid», er det det jeg skal gjøre? Hva er det? Hvordan er rasismepolitikken? Kan jeg trives her nå? sier Shah til E24.

Beklager seg

Juridisk direktør Nils Henrik Heen i Finans Norge sier til nettavisen at alle reagerte, men ingen grep inn. Noe de i ettertid ser at de burde ha gjort.

Heen sier videre at han ringte Shah etter intervjuet for å beklage og understreke at dette ikke var vedkommendes, sine eller Finans Norges holdninger, og mener de to «la på som venner».

Kommunikasjonsdirektør Tom Staavi sier til E24 at det ikke vil være noen videre konsekvenser av hendelsen etter at de har beklaget og tatt kontakt med Shah, og at den ansatte har «straffet seg selv nok». Han mener videre at det er to måter å tolke hendelsen på.

– En måte er diskriminering, at det er vondt ment og at det er et tegn på en holdning. Den andre måten å tolke dette på er at det er en tungeglipp, fra noen som har levd så lenge at man kommer fra en tid der denne typen begrep faktisk sto i lærebøkene, sier han.

Gir seg som direktør i Sparebankforeningen

Lunar Bank vil kjøpe Instabank for 1,29 milliarder kroner

Kredinor får ny leder for strategiske prosjekter

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også