Lunar Bank vil kjøpe Instabank for 1,29 milliarder kroner

Den danske digitalbanken satser videre og vil kjøpe norske Instabank.
Lunar-gründer Ken Willum Klaussen. | Foto: Joachim Ladefoged/JPA
Lunar-gründer Ken Willum Klaussen. | Foto: Joachim Ladefoged/JPA

Det danske fintech-selskapet Lunar ønsker å kjøpe Instabank for 1,29 milliarder kroner, skriver Instabank i en børsmelding.

Styret til Instabank skriver at de har kommet til enighet med Lunar Group, hvor Lunar Bank skal fremme et frivillig tilbud for å kjøpe 100 prosent av aksjene i Instabank ASA. Det var enstemmig enighet fra styret hos Instabank.

Tilbudet kommer på 3,75 kroner per aksje. Budet er Lunars «beste og siste», skriver selskapet i meldingen.

Banken holder til i Danmark, Sverige og Norge, og har nå over 400.000 kunder, sier selskapet. 70.000 av disse kundene er i Norge.

– Vi er spente på muligheten til å bli en del av Lunar og sammen utfordre, innovere og bygge en sterkere nordisk enhet. Vi er sikre på at vi sammen vil bli bedre for våre kunder, ansatte og eiere. Vi er imponert over Lunars ansatte, produkter og kundeløsninger, og deres prestasjoner i både teknologi- og banksektoren. Sammen vil vi lede tranformasjonen av de nordiske bankmerkedene, både for privatkunder og bedriftskunder, og tilbyr banktjenester på en ny og bedre måte, «the Lunar-way», sier administrerende direktør Robert Berg i Instabank.

Tilbudsperioden vil begynne 28. mars 2022, og utløpe 11. april 2022. Tilbudet forventes ferdig behandlet i andre kvartal av 2022.

Lunar henter 70 millioner i ny kapital

Lunar Bank med negativt resultat: – Fortsatt vårt primære fokus å investere i vekst

Instabank selger misligholdte lån verdt 93 millioner kroner

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også