FinansWatch

Ny direktør i Oljefondet

Birgitte Bryne er ansatt som teknologi- og driftsdirektør i Norges Bank Investment Management (NIBM).

Birgitte Bryne er ny teknologi- og driftsdirektør i Norges Bank Investment Management (NIBM). | Foto: Norges Bank

Birgitte Bryne kommer fra stillingen som driftsdirektør – en stilling hun har hatt siden 2020. Områdene teknologi og drift er slått sammen, og derfor inntar nå Bryne den nye stillingen, ifølge Norges Bank Investment Management (NBIM).

– Jeg er veldig glad for at Birgitte Bryne inntar stillingen som teknologi- og driftsdirektør. I de siste årene har fondets fokus på teknologi blitt styrket, sier leder Nicolai Tangen i NIBM.

– Som en IT-bedrift må vi være blant de ledende på teknologi og analyse av store mengder data. Jeg føler meg trygg på at Birgitte vil ta ut det beste fra våre solide teknologi- og driftsplattformer og våre kompetente ansatte, sier Tangen videre i en pressemelding.

Bryne begynte i Norges Bank Investment Management i 2015 som Global Head of Investment Administration. Hun har også hatt ulike stillinger i SEB Enskilda Securities ASA, blant annet som derivatmegler, Chief of Staff og Chief Operating Officer for aksjer. Hun har en bachelorgrad fra Høyskolen i Oslo innen økonomi og ledelse.

– Det er med entusiasme og ydmykhet at jeg tar over dette ansvaret. Teknologi er grunnlaget for alt fondet gjør. Innovasjon på dette området har bragt oss langt. Nå ser jeg frem til å fortsette å støtte opp under våre investeringer med tjenester av høy kvalitet, sier Bryne.

Teknologidirektør Åge Bakker vil tre ut av stillingen og innta en ny stilling som Principal Data Developer in Norges Bank Investment Management.

Oljefondet «gir bort» russiske aksjer

BBC: Swift utestenger russiske banker 12. mars

Kina-basert investeringsbank stanser lån til Russland 

 

 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch