BBC: Swift utestenger russiske banker 12. mars

Swift bekrefter at de sju russiske bankene på EUs sanksjonsliste vil bli helt utestengt fra det globale nettverket 12. mars, ifølge BBC.
To personer ser på en skjerm som viser valutakurs på et valutavekslingskontor i St. Petersburg i Russland, tirsdag 1. mars 2022. | Foto: Dmitri Lovetsky / AP
To personer ser på en skjerm som viser valutakurs på et valutavekslingskontor i St. Petersburg i Russland, tirsdag 1. mars 2022. | Foto: Dmitri Lovetsky / AP
NTB

Sanksjonene trådte i kraft onsdag, men en kilde opplyste da til nyhetsbyrået DPA at utestengelsen var med en overgangsperiode på ti dager. De opplysningene bekrefter organisasjonen i en uttalelse, skriver BBC.

Russlands nest største bank VTB er blant dem som står på listen. Det gjør imidlertid ikke den største russiske banken Sberbank eller Gazprombank. De spiller en viktig rolle i overføringen av pengene som EU-land betaler for russisk naturgass.

Swift-systemet forbinder over 11.000 banker, finansinstitusjoner og andre selskaper over hele verden. De andre russiske bankene som utestenges fra Swift, er Bank Otkritie, Novikombank, PSB, Rossiya Bank, Sovcombank og VEB.

Alle disse er knyttet til den russiske staten og indirekte til landets krig i Ukraina, sa en EU-kilde til nyhetsbyrået Reuters onsdag.

EU-sanksjoner mot russiske banker har trådt i kraft

Russlands største bank forlater europeiske land

Sjeføkonom: Utestenging av Russland fra Swift-systemet får små konsekvenser for norske banker

Russland forbyr utlendinger å selge aksjer

Oljefondet trekker seg ut av Russland

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også