Russland forbyr utlendinger å selge aksjer

Den russiske sentralbanken forbyr utlendinger å selge verdipapirer.
Russlands sentralbank. | Foto: Russlands sentralbank / PR
Russlands sentralbank. | Foto: Russlands sentralbank / PR

Beslutningen fra den russiske sentralbanken kommer i kjølvannet av massive sanksjoner fra vestlige land. De nye sanksjonene innebærer blant annet å fryse midlene til den russiske sentralbanken og stenge utvalgte russiske banker ute fra det internasjonale betalingssystemet Swift. Forbudet mot å selge verdipapirer er iverksatt fra og med i dag, skriver Bloomberg News. Det var DN som først omtalte saken i Norge.

Mandag morgen svekkes den russiske valutaen, rubelen, med mer enn 20 prosent mot amerikanske dollar. Sentralbanken kommer til å vurdere hvorvidt andre markeder også skal åpne i det hele tatt. Dersom Moskva-børsen åpner mandag, vil det skje tidligst klokken 15.00 lokal tid (klokken 13.00 norsk tid), det skriver DN.

– Russiske myndigheter må forhindre brannsalg av russiske verdipapirer for å forhindre panikk. Det er noe som er skadelig på lang sikt, men som russiske myndigheter virker å foretrekke gikk faren for enda mer betydelig kollaps i rubelen, sier strategi Ulrich Leuchtmann i Commerzbank til Bloomberg News.

EU vil fryse midlene til Russlands sentralbank

Oljefondet trekker seg ut av Russland 

Jobber for norske finansselskap fra bomberom 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også