Jobber for norske finansselskap fra bomberom

Mens det russiske angrepet på Ukraina foregår, jobber flere ansatte i ukrainske bedrifter på hjemmekontor på flukt.
Folk i Kyiv bruker t-bane- og togstasjoner som bomberom under angrepet fra Russland. | Foto: AP Photo/Emilio Morenatti.
Folk i Kyiv bruker t-bane- og togstasjoner som bomberom under angrepet fra Russland. | Foto: AP Photo/Emilio Morenatti.

Finansfokus har pratet med daglig leder Kjartan Svaland Tveitnes i det norsk-ukrainske handelskammeret NUCC. Han forteller om ansatte som jobber i Ukraina får å opprettholde tjenester for norske finansselskaper.

I intervjuet med Finansfokus forteller Svaland Tveitnes om egne ansatte som måtte flykte fra sine egne hjem. Videre sier han at 50 til 60 norske bedrifter har aktiviteter i Ukraina og/eller med ukrainske partnere, der det er mellom 2.500 og 4.000 ukrainere sysselsatt med tjenester og produksjon for norske kunder. Mange av disse med IT-tjenester til banker, forsikring og annen finansieringsvikrsomhet.

– Vi er i kontinuerlig kommunikasjon med våre medlemmer. Nå er det sikkerheten til ansatte som er i fokus. Noen vi prater med sitter i bomberom, noen sitter i bilkø vestover, mens noen også sitter hjemme og jobber mer eller mindre som normalt. De har tatt med seg pc og fortsetter å levere IT-tjenester til kunder i Norge så lenge nettet er oppe, sier Tveitnes, til Finansfokus.

Han forteller at ukrainske bedrifter har hatt planene klare for alle slags scenarier med tanke på den russiske aggresjonen. Det som skjer nå er i henhold til det verst tenkelige av disse beredskapsscenariene.

Danske Bank etter Russlands angrep: – Usikkerhet rundt lange renter har ført til aksjefall for norske finansinstitusjoner

Forsikringsselskap: – Har krisegruppe i beredskap

Professor i økonomisk historie: – Krig kan være veldig inflasjonsdrivende

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også