Jon Nicolaisen gikk på dagen som visesentralbanksjef i fjor. Nå er han ansatt i DNB

Nicolaisen fikk ikke fornyet sikkerhetserklæringen og gikk derfor på dagen som visesentralbanksjef. Hans nye arbeidsgiver, DNB, har ingen sikkerhetsmessige bekymringer knyttet til ansettelsen.
Jon Nicolaisen arbeider nå deltid for DNB. | Foto: NTB
Jon Nicolaisen arbeider nå deltid for DNB. | Foto: NTB

Det melder E24.

– Sivil klareringsmyndighet oppgir til meg at årsaken til at jeg ikke får fornyet sikkerhetsklarering er at min kone er kinesisk statsborger og er bosatt i Kina der jeg støtter henne økonomisk. De slår samtidig fast at det ikke er forhold ved meg personlig som skaper tvil om min sikkerhetsmessige sikkerhet, men at dette ikke veier tungt nok. Det har jeg nå måttet ta konsekvensen av, uttalte Nicolaisen i en pressemelding fra Norges Bank da det ble kjent at han sluttet.

Nicolaisen jobber i dag deltid som spesialrådgiver i DNB, ved siden av en annen deltidsstilling som samfunnsøkonom i tankesmien Civita, skriver E24.

– Kombinasjonen av tankesmie, intellektuelt- og faglig arbeid, samt praktisk arbeid i bank, var ideelt for meg, sier Nicolaisen til avisen.

– Vi gjør grundige vurderinger av alle vi ansetter i DNB, også med tanke på sikkerhet. At vi har ansatt Jon betyr altså at vi ikke har noen sikkerhetsmessige bekymringer knyttet til ansettelsen, skriver kommunikasjonsdirektør Vibeke Hansen Lewin i DNB i en e-post til E24.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også