FinansWatch

MBA-programmer på BI på listen over de 100 beste i verden

– Vi er stolte over at begge våre MBA-programmer er på listen over de 100 beste i verden, sier rektor ved BI, Inge Jan Henjesand

– Konkurransen mellom de beste MBA-programmene er veldig sterk, sier rektor ved BI, Inge Jan Henjesand. | Foto: BI

Begge MBA-programmene til BI er med på listen over de 100 beste i verden, ifølge BI.

BIs Executive MBA-program i samarbeid med Fudan University og BIs internasjonale Executive MBA-program er begge i topp 100 på Financial Times MBA Ranking 2021.

De gjør det spesielt bra på bærekraft og etikk, skriver BI i en pressemelding.

For femte år på rad er samarbeidsprogrammet skolen har med Fudan University i Shanghai det høyest rangerte programmet fra en nordisk handelshøyskole.

– Samarbeid med internasjonale toppskoler gjør det mulig å kombinere ulike perspektiver fra kultur, næringsliv, innovasjon og ledelse. Det er viktig i en mer og mer internasjonal verden, uttaler rektor ved BI, Inge Jan Henjesand.

BI-Fudan EMBA-programmet er i 2021 rangert som nummer 45 i verden, ned fra nummer 27 i fjor. BIs Executive MBA er rangert som nummer 90, ned fra nummer 78 i fjor.

– Konkurransen mellom de beste MBA-programmene er veldig sterk. I år har begge programmene våre falt på rangeringen. Resultatene inspirerer oss til å jobbe enda hardere med å utvikle programmene slik at de stiger på rangeringen i årene som kommer, heter det fra Henjesand.

The Financial Times rangerer skoler på 18 indikatorer. Skoler vurderes på lønnen til alumni, kvalitet i forskning, kjønnsfordeling blant ansatte og studenter, og andel kurs som omhandler etiske, sosiale og miljømessige spørsmål. På etikk og bærekraft er BIs Executive MBA nummer 11 i verden, mens BI-Fudan er nummer 19. Lønn er vektet desiderte tyngst, og står for 40 prosent av vurderingen.

Ifølge Henjesand øker kandidater fra BI-Fudan gjennomsnittlig lønnen sin med 97 prosent etter fullført program. For Executive MBA-programmet er gjennomsnittlig lønnsøkning på 36 prosent.

Rangering: BI-økonomer kommer raskt i jobb etter utdanning

Økonomi, administrasjon og ledelse topper utdanning i rekordår 

NHH og BI er fornøyde med mengden finans i utdanningen til tross for kritikk 

 

Mer fra FinansWatch

Vil refinansiere gjeld med stabil krypto

Fintech-selskapet Horde har initiert tjenesten Bustad, som gjør at gjeldstyngede huseiere kan selge ut deler av huset sitt for å betale ned på lån. Boligkjøpene finansieres av stablecoinen Bustad coin.

Disse bankene hever renten tirsdag

Etter at Norges Bank hevet styringsrenten med 0,5 prosentpoeng forrige uke har flere av Norges banker bestemt seg for å heve sine rentesatser.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch