FinansWatch

Rangering: BI-økonomer kommer raskt i jobb etter utdanning

Siviløkonomer fra Handelshøyskolen BI er blant studentene som kommer raskest i jobb etter uteksaminering.

Inge Jan Henjesand er rektor ved Handelshøyskolen BI. | Foto: BI

Dette viser rangeringen av de 40 beste masterprogrammene i verden i 2021. Dette er tredje gang The Economist rangerer MiM-programmer, det vil si generalistmaster-programmer, skriver BI i en pressemelding.

–  BI scorer spesielt godt på antall studenter med jobbtilbud innen tre måneder etter graduering, der vi er nummer tre i verden, sier Inge Jan Henjesand, rektor ved Handelshøyskolen BI.

I sum rangeres BIs MSc in Business som nummer 32 blant 40 programmer som har fått plass på listen.

–  Denne rangeringen viser at BI-studenter er svært ettertraktet i jobbmarkedet og oppnår gode lønnsvilkår. Resultatene har stor betydning for vårt internasjonale renommé og rekruttering av dyktige studenter til Norge, sier Henjesand.

The Economist rangerer utdanningsinstitusjoner ut ifra en rekke kriterier knyttet til skolens faglige, studenter og alumni, inkludert jobbtilbud innen tre måneder etter graduering, lønn, og hvordan studenter/alumni rangerer skolens fasiliteter og andre tjenester.

Rangeringen gjøres annenhvert år, og dette er tredje gang siviløkonomstudiet på BI er med. Datamaterialet for rangeringen er innhentet fra 2-års studenter på MSc in Business, og avgangskullet fra året før.

Første rangering av denne type programmer var i 2017. Da var BI rangert som nr 17 av totalt 40 skoler, i 2019 var BI rangert som nr 26. The Economist har siden 2011 hatt en rangering av verdens beste MBA-programmer.

 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch