Et nytt søkeord har kommet på topp tre for jobbsøk

Å se hva jobbsøkere ser etter kan gi en pekepinn på hva arbeidstakerne forventer av sine neste arbeidsgivere. I år har et nytt ord klatret kraftig på listene.
Illustrasjonsbilde. Norske jobbsøkere har økte forventninger til hjemmekontor og balanse mellom jobb og privatliv. | Foto: Colourbox
Illustrasjonsbilde. Norske jobbsøkere har økte forventninger til hjemmekontor og balanse mellom jobb og privatliv. | Foto: Colourbox

«Den nye arbeidshverdagen» har blitt et begrep og pandemien har fremskyndet trender innen digitalisering og desentralisert jobbing. På jobbportalen til Finn.no er nå ordet «hjemmekontor» blitt et av de tre mest søkte ordene når arbeidssøkere leter etter stillinger og arbeidsgivere, skriver E24.

De to andre er gamle travere som «sommerjobb» og «offshore».

De siste tre månedene har 4000 søkere skrevet inn hjemmekontor som fritekstsøk når de leter etter jobb. Dette har arbeidsgiversiden også plukket opp, og det er flere stillingsannonser enn noensinne som inneholder ordet hjemmekontor også.

I første halvår i år har antallet stillingsutlysninger på Finn.no økt med 50 prosent til nesten 30.000. Kampen om kompetansen er sterkere enn noensinne.

– Det har oppstått en slags «ketchupeffekt», der mange stillinger som ble satt på vent eller trukket tilbake under pandemien nå blir utlyst samtidig, sier produktdirektør Christopher Ringvold i Finn jobb til E24.

En annen endring som er kommet det siste året er at det nå har blitt legitimt å ta opp temaet hjemmekontor allerede i jobbintervju. Dette advarte karriererådgiverne tidligere mot å gjøre.

– Jobbsøkerne har blitt mer opptatt av å finne en balanse, å ha et liv utenom jobben også. De fleste arbeidsgivere har forståelse for ønsket om fleksibilitet, sier Charlotte Hageberg, leder for rekruttering i Jefferson Wells Norge.

Rekruttering: Danske Bank spør studentene hva de ønsker seg av fremtidig arbeidsgiver 

Viderefører hybridløsning for DNB-ansatte

Marjamaa om rekrutteringen under pandemien: – Har gått forbausende bra 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også