FinansWatch

Konkurransedirektøren går tilbake til NHH

Etter at åremålet hans er omme vil direktør for Konkurransetilsynet, Lars Sørgard, gå tilbake til Norges Handelshøyskole.

Lars Sørgard søker ikke om nytt åremål etter seks å som direktør for Konkurransetilsynet. | Foto: Terje Pedersen / NTB

Etter å ha tatt litt betenkningstid har direktør for Konkurransetilsynet, Lars Sørgard, valgt å ikke søke et nytt åremål som konkurransedirektør. Åremålet går ut januar 2022 og har vart i seks år.

Sørgard går etter dette tilbake til å være professor i samfunnsøkonomi ved NHH.

– Jobben som konkurransedirektør er svært givende og utfordrende, og jeg er stolt over det vi i Konkurransetilsynet har fått til de siste seks årene. Etter en betenkningstid har jeg likevel bestemt meg for å gå tilbake til stillingen som professor ved NHH, som jeg har hatt permisjon fra i disse årene. Det ligger ingen dramatikk bak denne beslutningen, sier Lars Sørgard i en pressemelding.

Sørgard har satt sitt preg på tilsynet den tiden han har vært der og det har vært jobbet dedikert mot flere bransjer, som dagligvare, ferger og pizza.

– Vi ansatte skulle gjerne hatt Lars Sørgard med videre som direktør for Konkurransetilsynet. Han er en svært godt ansett leder og nyter stor respekt for sin faglige dyktighet. Samtidig har vi satt pris på hans åpenhet rundt tilsynets saker, sier Kristin Davidsen, tillitsvalgt for juristene i Konkurransetilsynet.

Jobben med å skaffe en etterfølger er allerede i gang. Det er Næringsdepartementet som har ansvaret for prosessen og som normalt er for denne typen stillinger vil en ny konkurransedirektør bli oppnevnt av Kongen i statsråd.

SR-Bank ansetter ny konserndirektør for HR, kommunikasjon og bærekraft

Kari Melle skal lede den nye avdelingen til SpareBank 1 Søre Sunnmøre

Øystein Olsen ønsker å fratre sin stilling i februar 2022 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch