Oljefondet-topp går til amerikansk konsern

Karsten Kallevig bytter nå Oljefondet ut med den amerikanske eiendomsgiganten Prologis, som har hatt et samarbeid med Oljefondet i flere år.
Karsten Kallevig bytter ut Oljefondet med det amerikanske eiendomsinvesteringskontoret Prologis. | Foto: Vegard Wivestad Grøtt/NTB Scanpix
Karsten Kallevig bytter ut Oljefondet med det amerikanske eiendomsinvesteringskontoret Prologis. | Foto: Vegard Wivestad Grøtt/NTB Scanpix

Kallevig starter som leder for Global Strategic Capital i Prologis den 1. oktober, skriver selskapet i en pressemelding på sine sider.

Kallevig har vært sentral i å bygge opp Oljefondets eiendomsinvesteringer fra 2010, og var sjef for Oljefondets eiedomsenhet Norges Bank Real Estate Managemenent inntil den ble integrert i resten av organisasjonen. I fjor høst ble Kallevig spesialrådgiver for Oljefondets leder Nicolai Tangen.

Han har tidligere jobbet for Grove International Partners og Soros Fund Management i Tokyo og London.

E24 skriver at oljefondet signerte sin første avtale med Prologis i 2021, og kjøpte da halvparten av en betydelig portefølje på 195 logistikkeiendommer i 11 land i Europa som Prologis skulle forvalte på vegne av samarbeidet.

– Vi er godt fornøyde med å ha Kallevig på laget. Han kjenner markedet for eiendom og private investeringer bedre enn de fleste jeg kjenner, sier konsernsjef Hamid Moghadam i Prologis, i meldingen.

Øystein Olsen ønsker å fratre sin stilling i februar 2022

Statens obligasjonsfond står nesten urørt: – Aktiviteten til fondet har vært lav

Oljefondet vil presse fossilselskaper hardere 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også