Kun syv prosent av økonomistudentene vil begynne i det offentlige

Det viser en fersk undersøkelse fra Econa.
Ifølge kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H) tar de kritikken fra studentene på alvor og vil ta grep. | Foto: Tore Meek / NTB
Ifølge kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H) tar de kritikken fra studentene på alvor og vil ta grep. | Foto: Tore Meek / NTB

– Det offentlige går glipp av mange kloke hoder fordi de ikke er offensive nok med å profilere seg overfor unge økonomer og økonomistudenter, sier Marie Rønnevik, leder for studentforeningen til Econa, til NRK.

– Sjefene både i departementer og kommuner må skjerpe seg. De må rett og slett bli flinkere til å selge seg som arbeidsgivere, legger hun til.

Studentene mener offentlige arbeidsgivere må vise frem arbeidsplassene, arbeidsoppgavene og karrieremulighetene, i tillegg til å gi studentene erfaring.

Kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H) sier til NRK at de må ta på alvor at studentene mener de ikke er gode nok.

– Det offentlige har uten tvil mye å lære av det private næringsliv når det gjelder å markedsføre seg overfor potensielle arbeidstagere, sier han til statskanalen.

Astrup legger til at regjeringen vil ta grep og blant annet lansere en digital veileder slik at det blir enklere for statlige arbeidsgivere å gi studenter praksisplass. Ifølge ham vil det også bli et pilotprosjekt med utvalgte studieprogram og statlige arbeidsplasser for å høste erfaringer om praksisopphold.

Ung i Finans mener arbeidsgivere i bransjen har en stor jobb foran seg

Finn.no: – Heftig vekst i stillingsmarkedet for bank, finans og forsikring 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også