FinansWatch

Nanna Ringstad: Finansnæringen skal ikke bare «tjene» aksjeeierne

Finanssektoren opplever en økende interesse for bærekraft, ifølge Nanna Ringstad, fagansvarlig for bærekraft i Finansforbundet.

Nanna Ringstad mener en vellykket bærekraftig omstilling gir bedrifter et konkurransefortrinn. | Foto: Marte Garman

– EU legger premissene for utviklingen av bærekraftig finans. Målet er å gjøre både finansnæringen og næringslivet mer bærekraftig, sier Ringstad til E24.

– Det er økende forventning til at finansnæringen skal fylle en større rolle i samfunnsutviklingen, som går utenfor det å bare «tjene» aksjeeierne, legger hun til.

Ringstad mener finansnæringen skal bidra til bærekraftig omstilling i andre næringer gjennom å gi råd, dele kunnskap, stille krav til hva penger finansierer og hvor de investeres.

Men en undersøkelse fra Finansforbundet viser at et fåtall føler de sitter med nødvendig kompetanse om bærekraft, til tross for at kravene til slik kompetanse øker.

– Vi beveger oss i riktig retning, men det går tregt og er i utakt med forventninger fra interessenter, økende fokus på klimarisiko, og for å posisjonere seg for krav og reguleringer som kommer fra EU. At 30 prosent opplever å ikke ha god nok kompetanse til å ta den rollen er veldig bekymringsverdig, sa Ringstad til FinansWatch.

Finans Norge om EU-kommisjonens grønne plan: – Viktig at regelverksutviklingen ikke skjer for raskt og for strengt

Finanstilsynet: – Klimaendringene kan påføre finansforetakene tap

Klimaforsker blir klimaoptimist av bankenes klimakrav

Stortingspolitiker: – Bankene jobber ikke raskt nok med den grønne omstillingen 

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch