Hilde C. Bjørnland oppnevnt til Finlands finanspolitiske råd

BI-professoren og spesialrådgiveren til Norges Bank skal bidra til at Finland når sine økonomiske mål.
Professor og prorektor Hilde C. Bjørnland ved handelshøyskolen BI er utnevnt til Finlands finanspolitiske råd. | Foto: Torbjørn Brovold/BI
Professor og prorektor Hilde C. Bjørnland ved handelshøyskolen BI er utnevnt til Finlands finanspolitiske råd. | Foto: Torbjørn Brovold/BI

Professor og prorektor Hilde C. Bjørnland ved handelshøyskolen BI er oppnevnt til Finlands finanspolitiske råd. Bjørnland er i tillegg spesialrådgiver for Norges Bank.

Det finanspolitiske rådet ble etablert i 2014 for å vurdere i hvilken grad den økonomiske politikken bidrar til langsiktig mål om økonomisk vekst, stabilitet, sysselsetting og bærekraft.

Rådet bidrar som en uavhengig part i diskusjoner rundt økonomiske spørsmål i Finland. Et av rådets viktigste bidrag er at de har en årlig gjennomgang av hvor godt den økonomiske politikken fungerer for landet.

Rådet består av fem utvalgte eksperter.

– Det er en viktig forutsetning for troverdigheten i økonomisk politikk at den jevnlig blir vurdert av uavhengige eksperter. Det er felleskapets ressurser som forvaltes. Jeg har erfaring fra denne type arbeid etter å ha sittet i den svenske finanspolitiske rådet, og ser nytten av å få inn perspektiver utenfra. Disse rådene består av svært kompetente fagfolk og det er derfor også faglig svært givende å bidra med denne type diskusjoner, forteller Bjørnland.

Resten av rådet består av:

  • Professor Jouko Vilmunen (leder)
  • Professor Seija Ilmakunnas
  • Professor Johanna Niemi
  • Professor Jukka Pirttilä

Komplett Bank har ansatt ny administrerende direktør

CFO-er blir ofte interim-direktører – likevel ble Klara-Lise Aasen overrasket av å bli spurt 

Ny finansdirektør i Sparebanken Møre

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også