FinansWatch

Hilde C. Bjørnland oppnevnt til Finlands finanspolitiske råd

BI-professoren og spesialrådgiveren til Norges Bank skal bidra til at Finland når sine økonomiske mål.

Professor og prorektor Hilde C. Bjørnland ved handelshøyskolen BI er utnevnt til Finlands finanspolitiske råd. | Foto: Torbjørn Brovold/BI

Professor og prorektor Hilde C. Bjørnland ved handelshøyskolen BI er oppnevnt til Finlands finanspolitiske råd. Bjørnland er i tillegg spesialrådgiver for Norges Bank.

Det finanspolitiske rådet ble etablert i 2014 for å vurdere i hvilken grad den økonomiske politikken bidrar til langsiktig mål om økonomisk vekst, stabilitet, sysselsetting og bærekraft.

Rådet bidrar som en uavhengig part i diskusjoner rundt økonomiske spørsmål i Finland. Et av rådets viktigste bidrag er at de har en årlig gjennomgang av hvor godt den økonomiske politikken fungerer for landet.

Rådet består av fem utvalgte eksperter.

– Det er en viktig forutsetning for troverdigheten i økonomisk politikk at den jevnlig blir vurdert av uavhengige eksperter. Det er felleskapets ressurser som forvaltes. Jeg har erfaring fra denne type arbeid etter å ha sittet i den svenske finanspolitiske rådet, og ser nytten av å få inn perspektiver utenfra. Disse rådene består av svært kompetente fagfolk og det er derfor også faglig svært givende å bidra med denne type diskusjoner, forteller Bjørnland.

Resten av rådet består av:

  • Professor Jouko Vilmunen (leder)
  • Professor Seija Ilmakunnas
  • Professor Johanna Niemi
  • Professor Jukka Pirttilä

Komplett Bank har ansatt ny administrerende direktør

CFO-er blir ofte interim-direktører – likevel ble Klara-Lise Aasen overrasket av å bli spurt 

Ny finansdirektør i Sparebanken Møre

Mer fra FinansWatch

Kredinor henter direktør fra Intrum

Ledergruppen som skal føre Kredinor og SpareBank 1-eide Modhi er klar, og Kredinor henter sin direktør for operasjonell drift fra en av konkurrentene.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch