FinansWatch

Komplett Bank har ansatt ny administrerende direktør

Henter ny leder med bred europeisk bankerfaring fra konsulentbransjen i Sveits.

Øyvind Oanes er hentet hjem fra Sveits for å bli administrerende direktør i Komplett Bank. | Foto: Exton Consulting

Øyvind Oanes er ansatt som ny administrerende direktør i Komplett Bank. Det skriver banken i en børsmelding onsdag kveld. Oanes vil tiltre stillingen første oktober.

Erik Holtedahl fortsetter som midlertidig leder frem til da.

– Styret er veldig fornøyde med at Oanes har gitt sin aksept til å bli administrerende direktør, og vi ønsker Øyvind velkommen til banken, sier styrelder Stig Eide Sivertsen i børsmeldingen.

– Øyvind har bygget opp en bemerkelsesverdig karriere i banknæring med fokus på forbruksfinansiering. I tillegg til erfaring fra operasjonell ledelse har han erfaring fra flere styreverv i Norge, inkludert Monobank og BRAbank i tillegg til internasjonal erfaring fra GE Global Banking, BAWAG Group og Raiffeisen Bank International, sier Sivertsen.

Oanes er i dag partner i sveitsiske Exton Consulting og bor også i Sveits. Exton er rådgivere innen ledelse rettet mot finansbransjen.

– Jeg ser veldig frem til å ta over som administrerende direktør i Komplett Bank. Gjennom hele karrieren min har fokuset vært på forbruksfinansiering i både Norden og Europa. Opp gjennom årene har jeg fått vesentlig erfaring i å bygge organisasjoner for vekst i tillegg til å utvikle nye forretningsmodeller. Målet mitt er å utnytte disse erfaringene og sammen med teamet ta denne spennende banken inn i neste fase og bygge aksjonærverdier, sier Oanes.

Øyvind Oanes har en bachelorgrad i bedriftsøkonomi fra handelshøyskolen BI og en mastergrad i markedsføring fra University of the West of Scotland. Han har også studert ledelsesfag ved Universitetet i Stavanger.

Frem til høsten 2020 var han konsernsjef i 4finance i to år, en europeisk forbrukslånsbank med 20 millioner lånekunder.

SpareBank 1 Nord-Norge har fått konstituert direktør på plass

Ny finansdirektør i Sparebanken Møre

 CFO-er blir ofte interim-direktører – likevel ble Klara-Lise Aasen overrasket av å bli spurt

Mer fra FinansWatch

Sparebanken Vest vil vekse i bedriftsmarknaden

Banken meiner Vestlandet vil bli vinnaren i framtidas lågutsleppssamfunn og ser eit stort vekstpotensiale innafor viktige næringar som sjømat, fornybar, maritim, samt prosessindustrien.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch