Komplett Bank har ansatt ny administrerende direktør

Henter ny leder med bred europeisk bankerfaring fra konsulentbransjen i Sveits.
Øyvind Oanes er hentet hjem fra Sveits for å bli administrerende direktør i Komplett Bank. | Foto: Exton Consulting
Øyvind Oanes er hentet hjem fra Sveits for å bli administrerende direktør i Komplett Bank. | Foto: Exton Consulting

Øyvind Oanes er ansatt som ny administrerende direktør i Komplett Bank. Det skriver banken i en børsmelding onsdag kveld. Oanes vil tiltre stillingen første oktober.

Erik Holtedahl fortsetter som midlertidig leder frem til da.

– Styret er veldig fornøyde med at Oanes har gitt sin aksept til å bli administrerende direktør, og vi ønsker Øyvind velkommen til banken, sier styrelder Stig Eide Sivertsen i børsmeldingen.

– Øyvind har bygget opp en bemerkelsesverdig karriere i banknæring med fokus på forbruksfinansiering. I tillegg til erfaring fra operasjonell ledelse har han erfaring fra flere styreverv i Norge, inkludert Monobank og BRAbank i tillegg til internasjonal erfaring fra GE Global Banking, BAWAG Group og Raiffeisen Bank International, sier Sivertsen.

Oanes er i dag partner i sveitsiske Exton Consulting og bor også i Sveits. Exton er rådgivere innen ledelse rettet mot finansbransjen.

– Jeg ser veldig frem til å ta over som administrerende direktør i Komplett Bank. Gjennom hele karrieren min har fokuset vært på forbruksfinansiering i både Norden og Europa. Opp gjennom årene har jeg fått vesentlig erfaring i å bygge organisasjoner for vekst i tillegg til å utvikle nye forretningsmodeller. Målet mitt er å utnytte disse erfaringene og sammen med teamet ta denne spennende banken inn i neste fase og bygge aksjonærverdier, sier Oanes.

Øyvind Oanes har en bachelorgrad i bedriftsøkonomi fra handelshøyskolen BI og en mastergrad i markedsføring fra University of the West of Scotland. Han har også studert ledelsesfag ved Universitetet i Stavanger.

Frem til høsten 2020 var han konsernsjef i 4finance i to år, en europeisk forbrukslånsbank med 20 millioner lånekunder.

SpareBank 1 Nord-Norge har fått konstituert direktør på plass

Ny finansdirektør i Sparebanken Møre

 CFO-er blir ofte interim-direktører – likevel ble Klara-Lise Aasen overrasket av å bli spurt

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også