FinansWatch

Randstad: Ingen finansselskaper blant Norges 20 mest attraktive arbeidsgivere

Det er andre bransjer og selskaper som er attraktive i år sammenlignet med fjoråret. Men finansbransjen når ikke opp til ulike typer teknologi- og energisdelskaper.

Ifølge undersøkelsen Randstad Employer Brand Research, som er gjennomført for tredje gang, er NRK den mest attraktive arbeidsgiveren i Norge, skriver Finansavisen.

Mens 2020-undersøkelsen var preget av at mange ønsket å jobbe innen olje og gass er trenden nå dreid mot at flere ønsker å jobbe i it og teknologi, lakseoppdrett, reiseliv og gamle institusjoner som Hydro og Vinmonopolet i tillegg til NRK.

– Coronaåret har ikke bedret situasjonen på de områdene der kandidatmangelen har vært stor tidligere. IT-bransjen og helsesektorene er eksempler på fagområder der det fortsatt er svært krevende å rekruttere til. Dette har selvfølgelig bedriftene sett for mange år siden, og dermed er det å framstå som attraktiv for kandidatene viktigere enn noensinne, sier Eivind Bøe, adm. direktør i Randstad til avisen. 

Til tross for at finansbransjen har vært så å si uberørt av pandemien i forhold til lønnsomhet og nedskjæringer, og antakelig er en av de minst konjunkturutsatte bransjene i Norge, er det få som drømmer om en jobb i bransjen.

Store lønnsforskjeller blant konsernsjefene i SpareBank 1 Gruppen

Dfind: Kulturen avgjør om selskapene i finans klarer å tilpasse seg

Danske Bank ønsker seg flere kvinnelige talenter og multikulturelle ledere 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch