Randstad: Ingen finansselskaper blant Norges 20 mest attraktive arbeidsgivere

Det er andre bransjer og selskaper som er attraktive i år sammenlignet med fjoråret. Men finansbransjen når ikke opp til ulike typer teknologi- og energisdelskaper.

Ifølge undersøkelsen Randstad Employer Brand Research, som er gjennomført for tredje gang, er NRK den mest attraktive arbeidsgiveren i Norge, skriver Finansavisen.

Mens 2020-undersøkelsen var preget av at mange ønsket å jobbe innen olje og gass er trenden nå dreid mot at flere ønsker å jobbe i it og teknologi, lakseoppdrett, reiseliv og gamle institusjoner som Hydro og Vinmonopolet i tillegg til NRK.

– Coronaåret har ikke bedret situasjonen på de områdene der kandidatmangelen har vært stor tidligere. IT-bransjen og helsesektorene er eksempler på fagområder der det fortsatt er svært krevende å rekruttere til. Dette har selvfølgelig bedriftene sett for mange år siden, og dermed er det å framstå som attraktiv for kandidatene viktigere enn noensinne, sier Eivind Bøe, adm. direktør i Randstad til avisen. 

Til tross for at finansbransjen har vært så å si uberørt av pandemien i forhold til lønnsomhet og nedskjæringer, og antakelig er en av de minst konjunkturutsatte bransjene i Norge, er det få som drømmer om en jobb i bransjen.

Store lønnsforskjeller blant konsernsjefene i SpareBank 1 Gruppen

Dfind: Kulturen avgjør om selskapene i finans klarer å tilpasse seg

Danske Bank ønsker seg flere kvinnelige talenter og multikulturelle ledere 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også