FinansWatch

DNBs konserndirektør mener svaret på økt kompleksitet er økt mangfold

Kjerstin Braathen, DNBs konserndirektør, trekker frem at DNB har gått fra å hovedsakelig rekruttere økonomer til å ansette mer variert.

Konserndirektør Kjerstin Braathen i DNB. | Foto: Jörgen Skjelsbæk

– Tidligere rekrutterte vi stort sett økonomer. I dag er halvparten av dem vi rekrutterer teknologer, og vi har også matematikere, samfunnsvitere, organisasjonspsykologer og designere. Svaret på økt kompleksitet er økt mangfold, sier Braathen til Kapital.

Hun trekker i intervjuet frem at den største ledelsesutfordringen mot 2025 er å sikre at organisasjonen klarer å omstille seg raskt nok.

– Det er store endringer i samfunnet nå, og for å fortsatt være konkurransedyktig for kunder, attraktiv for ansatte og investorer må vi lykkes med mange endringer samtidig. De store skiftene de neste årene handler blant annet om teknologi og bærekraft, sier Braathen til Kapital.

Mer fra FinansWatch

– Norske Fintechs bør satse internasjonalt

Finansforbundet har kartlagt den økonomiske utviklingen blant norske fintech-selskaper. Konklusjonen er at det er tøft å lykkes som norsk fintech, men at det er betydelig vekst i omsetning for aktørene, og at det er mange som virkelig satser.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch