Lloyds Banking: Mørkhudede medarbeidere tjener 20 prosent mindre enn hvite

Den britiske storbankens egne interne granskninger viser at det er store lønnsforskjeller mellom de ulike etniske bakgrunnene i konsernet.
Arkivbilde. Lloyds Banking Group har kartlagt sitt etniske mangfold.
Arkivbilde. Lloyds Banking Group har kartlagt sitt etniske mangfold.

I kjølvannet av Black Lives Matter-protestene tidligere i år besluttet Lloyds Banking Group å kartlegge og forbedre det etniske mangfoldet i ledende stillinger i konsernet. Samtidig ønsket de å kartlegge lønnsforskjellene mellom de ulike etniske gruppene.

Ifølge bankens egne beskrivelse har de avdekket et lønnsgap mellom sorte og hvite medarbeidere i ledende stillinger på nesten 20 prosent. For bunuser er forskjellen 37,6 prosent, skriver finanswatch.dk. Lloyds er Storbritannias største utlånsbank.

Lloyds forklarer den store forskjellen med at det i ledelsen kun er 0,6 prosent mørkhudede medarbeidere. Det er også i dette sjiktet at man finner de høyeste lønningene og bonusene. Lloyds har allerede iverksatt et mangfoldsprogram for å øke det etniske mangfoldet i ledelsen til minimum tre prosent innen utgangen av 2024.

Lloyds er den første britiske storbanken som offentliggjør sine mangfoldstall, mens andre banker venter å komme med resultatene fra sine undersøkelser i nær fremtid.

SpareBank 1 Finans Midt-Norge har ansatt en teknolog som toppsjef

Dugnadsånden gir ikke lenger glede i arbeidssituasjonen

Hjemmekontor sliter på finansansatte sin helse 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også