Gjøvik tingrett: Oppsigelse av Eika-ansatt var ugyldig

Gjøvik tingrett gav en ansatt på Eikas kundesenter på Gjøvik medhold i at arbeidsgivers oppsigelse var ugyldig. Finansfokus skriver at mannen er glad og lettet.
Foto: Heiko Junge / NTB
Foto: Heiko Junge / NTB

– Vi er tilfredse med resultatet av dommen. Saken har vært en stor belastning for vårt medlem. Nå håper han å kunne legge saken bak seg og se fremover og fremdeles gjøre en god jobb for arbeidsgiveren sin, sier advokat Kristian Nørgaard i Finansforbundet til Finansfokus.

Nørgaard har representert mannen. 

Finansfokus skriver at mannen ble sykemeldt etter et samlivsbrudd og var sykemeldt i store deler av 2018 og 2019. Han ble sagt opp etter 1,5 års sykefravær, en stund etter at utløpet av verneperioden i arbeidsmiljøloven.

Ifølge dommen oppfylte Eika sin tilretteleggingsplikt, men retten la avgjørende vekt på omfattende saksbehandlingsfeil i forbindelse med oppsigelsen og oppsigelsen ble derfor kjent ugyldig, skriver Finansfokus.

– Vi noterer oss at Gjøvik tingrett ikke er enig i at oppsigelsen er gyldig. Vi ser likevel at retten gir arbeidsgiver medhold i at tilretteleggingsplikten er oppfylt, noe som var et sentralt tvistetema i saken. Beslutning om eventuell anke vil tas etter at vi har foretatt en nærmere gjennomgang av dommens premisser, skriver Therese Høyer Grimstad i Finans Norge, som er ansvarlig advokat for Eika i denne saken, i en e-post til Finansfokus.

FinansWatch har vært i kontakt med Eika, som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også