Verdane-ansatt utleveres til Sverige

Oslo tingrett har bestemt at den siktede Verdane-ansatte skal utleveres til Sverige. Nordmannen er pekt ut som hovedmannen i innsidenettverket som fikk over 10 millioner kroner i gevinst.
TO ANSATTE PÅGREPET: Verdane-fondene forvalter verdier for over 75 milliarder kroner, og har kontor like ved rådhuset i Oslo. | Foto: Skjermbilde Google Maps
TO ANSATTE PÅGREPET: Verdane-fondene forvalter verdier for over 75 milliarder kroner, og har kontor like ved rådhuset i Oslo. | Foto: Skjermbilde Google Maps

Den norske senior-ansatte i Verdane sitter fengslet med brev- og besøksforbud på andre uken nå, og er siktet for innsidehandel i Sverige.

Svensk politi har bedt om å få mannen utlevert, noe Oslo tingrett ga medhold til i forrige uke, skriver DN. Mannen har ikke motsatt seg dette og blir sendt ut av Norge tirsdag eller onsdag.

– Vi har ganske mange spørsmål til ham fremover, knyttet til hva han har visst gjennom sin jobb i Verdane. Og om hva slags informasjon han har gitt andre. Det er en del å konfrontere ham med. Vi har gjort en hel del beslag og har noen opplysninger fra avhør med andre personer, sier påtaleansvarlig Pontus Hamilton i svenske Økokrim til avisen.

Vedkommende nekter straffskyld, men ble i forrige uke sparket av Verdane. Private equity-forvalteren fant bevis på grove regelbrudd knyttet til innsidehandel.

En Verdane-ansatt i Sverige er også pågrepet, og politiet mener disse to er bindeleddet mellom de svenske og norske mistenkte i saken. Totalt 13 nordmenn og tolv svensker er siktet.

De siktede skal ha fått en enorm gevinst etter det ble en budkrig om svenske Pagero Group tidligere i år.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også