Møller-familiens investeringsselskap kjøper tre Visma-selskap

Investeringsselskapet Aars styrker sin IT-satsing i Norden ved oppkjøp av Visma Cloud Infrastructure Services-divisjon.
Fra venstre: Informasjonsdirektør og leder direkteinvesteringer Fredrik Dokk Nygaard, investeringsdirektør Runar Kvåle og styreleder og daglig leder Øyvind Schage Førde i Aars. | Foto: Pernille Munster
Fra venstre: Informasjonsdirektør og leder direkteinvesteringer Fredrik Dokk Nygaard, investeringsdirektør Runar Kvåle og styreleder og daglig leder Øyvind Schage Førde i Aars. | Foto: Pernille Munster

I en pressemelding skriver Møller-familiens investeringsselskap Aars at selskapet kjøper opp Visma Cloud Infrastructure Services-divisjon. Det betyr at Aars kjøper Visma Exso, Visma EssCom og 50,1 prosent av Value Retail Consulting.

Fra før av er Aars hovedeier i IT-tjenesteselskapet InfoCare, med omtrent 1200 medarbidere i Norge, Sverige, Damnark og Finaland. Nå stryker investeringsselskapet sin IT-portefølje.

– Formålet med oppkjøpet er å bygge en stor, solid og attraktiv leverandør av IT-tjenester til det nordiske markedet. Akkurat hvordan virksomheten endelig vil organiseres skal vi finne ut av i felleskap med selskapene. Som eiere ønsker vi å legge til rette for å stryke den samlede geografiske tilstedeværelsen til Visama CIS og InfoCare i Norden, noe som igjen vil komme kundene til gode i form av bedre tilgang til både tjenester og teknikere, sier investeringsdirektør Runar Kvåle i Aars.

Visma Exso og Visma EssCom operer i flere bransjer, men er størst innenfor dagilgvarehandelen, med 27 kontorer og 23 partnerkontorer i Norge og Sverige. Visma Retail Consulting opererer i de samme bransjene som de to andre.

Aars skriver at oppkjøpet er et ledd i å bygge en enda sterkere portefølje innen IT og teknologi.

Aars går inn med 100 millioner i Iterate

Orkla-konsernet blir investeringsselskap

Incepto Partners blir en del av Aalto Capital

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå