Orkla-konsernet blir investeringsselskap

Etablerer ny konsernstruktur med 12 underliggende proteføljeselskaper.
Styrelder Stein Erik Hagen i Orkla ASA. | Foto: Terje Pedersen / NTB
Styrelder Stein Erik Hagen i Orkla ASA. | Foto: Terje Pedersen / NTB

Orkla ASA skriver i en børsmelding torsdag at de vil omdannes til å bli et industrielt investeringsselskap innen «merkevarer og forbrukerorienterte selskaper».

Omdanningen er godkjent av Orklas styre.

– Vi ønsker å etablere en mer verdiskapende struktur og kultur i konsernet med større selvstendighet og ansvar for de enkelte selskapene. Siden Nils K. Selte tiltrådte stillingen som konsernsjef 11. april i år har han arbeidet systematisk med å etablere den nye strukturen og jeg er glad for at vi nå kan etablere en ny drifts- og operativmodell, sier Orklas styreleder Stein Erik Hagen i børsmeldingen.

Orkla etablerer 12 porteføljeselskaper i konsernet, med individuelle styrer.

– Orkla skal omdannes til å bli et ledende industrielt investeringselskap. Vi vil ha en langsiktig og industriell tilnærming til porteføljeselskapene som aktive eiere samt arbeide gjennom selskapsstyrene. Rammen for virksomheten vil være merkevarer og forbrukerorienterte selskaper. Det skal bygges videre på den dype forbrukerinnsikten og erfaringen vi har i å utvikle ledende merkevarer. Samtidig skal vi ha en aktiv porteføljestyring og rette oss mot raskt voksende forbrukersegmenter og markeder. I tiden som kommer vil vi ha en mer dynamisk tilnærming til vår portefølje, hvor vi vil vurdere oppkjøp, joint-ventures, børsnoteringer og frasalg av virksomhet, sier konsernsjef Nils K. Selte.


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også