FinansWatch

Mastercard skal risikovurdere krypto

I 2021 kjøpte Mastercard AI-selskapet CipherTrace. Selskapet skal bidra til å forbedre sikkerheten rundt krypto-transaksjoner.

SIKRERE: Med sitt nye verktøy skal Mastercard gjøre det sikrere å handle krypto. | Foto: iStock

Med sitt nye verktøy, Crypto Secure, skal Mastercard gjøre det sikrere å handle krypto ved å identifisere, med AI, eventuell risiko med selger.

Crypto Secure analyserer krypto-markedet og genererer en risiko-profil fra grønt til rødt. Om det er nok risiko tilknyttet en selger, kan kort-utsteder velge å ikke akseptere transaksjonen, skriver ITavisen i en nettsak.

Ifølge Mastercard vil kort-leverandører kunne logge inn på plattformen for å få informasjon som kan forbedre sikkerheten rundt handler.

Crypto Secure vil korrekt identifisere krypto-børser, måle transaksjons-godkjenninger og overføringer som ble avslått. Verktøyet vil også kunne se, enkelt med poeng, om det er risikoer. Mastercard bruker mye av den samme metodikken for tradisjonell valuta.

– Den unike kombinasjonen av tjenester gir kvalifiserte finansinstitusjoner muligheten til å trygt administrere kryptoaktivainvesteringer for forbrukere, skriver ITavisen.

Kryptogründer kjøper aksjer i eget selskap

Kryptoselskap flyttet til billig strøm – fabrikkeier i Vaksdal konkurs

Horde-gründer vil gjøre boliglån til kryptovaluta

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch