FinansWatch

Kryptoselskap flyttet til billig strøm – fabrikkeier i Vaksdal konkurs

Selskapet Kryptovault, som har drevet i de gamle lokalene til Dale Fabrikker i Vaksdal, flytter til Nord-Norge. Dermed begjærer Dale Fabrikker oppbud.

Christian Bjelland, fabrikkeier i Vaksdal. | Foto: Lise Åserud / NTB

Dale Fabrikker er i dag hovedsakelig et eiendomsselskap. Tekstilproduksjonen er avviklet, og selskapet har to ansatte, ifølge E24.

– De historisk høye strømprisene de siste månedene har medført at datasenteret som drev en omfattende virksomhet i Dale Fabrikkers lokaler, sa opp leiekontrakten, avviklet på Dale og flyttet virksomheten til Nord-Norge, skriver styreleder Christian Bjelland i en epost til E24.

I 2021 hadde selskapet en omsetning på 68 millioner kroner og et overskudd på drøyt 5,3 millioner kroner, ifølge tall fra Brønnøysundregisteret. Mer enn 60 millioner kom fra videresalg av strøm, mens 7,3 millioner kom fra leieinntekter, opplyser selskapet.

Møter motstand i nord

Kryptovault, som er en av flere kryptoutvinnere som har trukket nordover mot billigere strøm. De har imidlertid møtt motbør i lokalsamfunnene i Lofoten og Vesterålen hvor de ønsker å etablere seg.

Nå har flere kommuner i området, deriblant Hadsel, Øksnes og Vågan.

Norden stritter imot EU-regelverk for forsikringsselskaper

Marjamaa om avtalen med Econa: – Stolte, glade og ydmyke

Eidsberg Sparebank får milliongebyr av Finanstilsynet

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch