KLPs kunder har tapt 19,7 milliarder kroner til nå i år

Svak markedsutvikling i finansmarkedene påvirket KLPs resultat i første halvår 2022.
KLPs hovedkontor i Oslo. | Foto: Ørn E. Borgen / NTB
KLPs hovedkontor i Oslo. | Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Kunderesultatet i KLP er minus 19,7 milliarder kroner hittil i år, mot 7,2 milliarder i pluss i fjor, det fremkommer av konsernets andre kvartalsrapport for 2022.

Det samlet resultat til KLP er på 283 millioner kroner hittil i år, mot 984 millioner kroner i fjor.

Netto inntekter i andre kvartal ble på 4,1 millioner kroner, mot 52,1 millioner i samme periode året før. Så godt som hele endringen kan tilskrives realiserte og urealiserte gevinster og tap på finansielle instrumenter.

Betydelig lavere kostnader sammenlignet med samme periode i fjor, førte til et resultat for KLP konsernet etter skatt på 53 millioner kroner for andre kvartal 2022, mot 378 millioner kroner i andre kvartal i fjor.

– Høyere renter og svakt aksjemarked har hatt negativ innvirkning på halvårsresultatene for KLP og KLPs datterforetak, forklarer konsernet i kvartalsrapporten.

Avkastning etter første halvår 2022 ble minus 2,1 prosent.

– KLP oppnådde et avkastningsresultat, avkastning ut over det foretaket har garantert til sine kunder, på minus 20,4 milliarder kroner i andre kvartal, mot pluss 7,2 milliarder kroner i samme periode i fjor. Avkastning på kollektivporteføljen ble minus 2,1 prosent hittil i år, det skriver konsernet i kvartalsrapporten.

Konsernet hadde en forvaltningskapital på 917,6 milliarder kroner ved utgangen av andre kvartal 2022, en økning på 16,3 milliarder kroner hittil i år.

Foretakets administrasjonsresultat viser et underskudd på 22 millioner kroner hittil i år, mot et overskudd på 61 millioner kroner i samme periode i fjor.

Bufferfondet har blitt redusert med 21,2 milliarder kroner hittil i år og utgjør 105,0 milliarderkroner etter andre kvartal. Solvenskapitaldekning er på 340 prosent.

Oppgang i aktivitetene på hotell og kjøpesentre bidrar til avkasting på eiendommene til KLP.

Flere banker hever renten: – Økte renter er isolert sett et sunnhetstegn

God utlånsvekst for KLP Banken

Hjemmekontor fremdeles utbredt i finanssektoren

KLP fikk 7,9 milliarder i negativ avkastning i første kvartal

KLP: – Godt rustet inn i det nye året

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også