FinansWatch

KLP fikk 7,9 milliarder i negativ avkastning i første kvartal

Markedsuroen treffer også KLP hardt. Men konsernet var godt forberedt på nedgangen.

Konsernsjef Sverre Thornes i KLP. | Foto: Arkivfoto

KLP-konsernet fikk et negativt avkastningsresultat på 7,9 milliarder kroner i første kvartal, som resultat av markedsuroen i kjølvannet av Russlands invasjon av Ukraina.

Kollektivporteføljen til KLP fikk en avkastning på -0,75 prosent.

KLP har et bufferfond for slike situasjoner, og trekker derfor ut 7,9 milliarder av dette for å dekke inn den garanterte avkastningen kundene har krav på. Totalt har KLP trukket ut 8,4 milliarder fra bufferfondet sitt i kvartalet og sitter igjen med 117,8 milliarder.

– Renteoppgangen og innføringen av et samlet bufferfond har bidratt til at soliditeten er styrket til tross for verdifall i aksjemarkedet. Vi har solide finansielle buffere som skjermer kundenes pensjonsmidler i perioder med negative markedsbevegelser, så den uro vi opplever nå tåler vi godt, sier konsernsjef Sverre Thornes i en pressemelding.

Thornes venter at nedgangen i avkastning vil kompenseres for av økende renter fremover.

– Renteoppgangen vil gi oss høyere inntekter fremover og det vil bidra til å begrense våre kunders pensjonskostnader. Vi kan også glede oss over at sparing fortsatt er i vinden i personmarkedet og at KLP for første gang er den aktøren i Norge som solgte mest fond i første kvartal, sier Thornes.

Nytegning i KLP Kapitalforvaltning fra eksterne kunder var på 4,5 milliarder kroner. Ved utgangen av kvartalet forvaltet KLP Kapitalforvaltning 646 milliarder kroner, hvorav 135 milliarder kom fra eksterne kunder. Resten forvaltes på vegne av KLPs pensjonsvirksomhet.

I løpet av kvartalet har KLP ekskludert 22 russiske selskaper fra sin portefølje. Omtrent en tredjedel av disse var børsnotert i London. Faktisk nedsalg og realisering av eierpostene vil bli gjennomført når den russiske børsen åpner igjen.

Mer fra FinansWatch

Gjensidige med eierskifteforsikring på bil

Forsikringsselskapet følger etter eierskifteforsikring på bolig, og tilbyr nå en pilot til utvalgte bilforhandlere som skal sikre handelen fra forhandler til privatpersoner.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch