Lanserer Norges billigste indeksfond

Kron Indeks Global har en totalpris på 0,15% og blir med det landets billigste indeksfond.
Joar Hagatun er investeringsdirektør i sparetjenesten Kron. | Foto: Arkivfoto
Joar Hagatun er investeringsdirektør i sparetjenesten Kron. | Foto: Arkivfoto

– Kron Indeks Global er vårt første, egne fond. Vi lanserer det for å gjøre investeringer billigere og bedre for folk, skriver sparetjenesten Kron på egne nettsider.

Lavest pris

Finansportalen har fondet har lavest pris i kategorien «indeksfond».

Emma Tryti, daglig leder i sparetjenesten Kron, kom torsdag med en pressemelding der hun uttalte at «Tiden da fondstilbydere kunne tjene penger på høye avgifter er forbi».

– Det finnes flere rimeligere fond enkelt tilgjengelig på nyere investeringsplattformer som forbrukerne kan velge mellom. Med lavere priser sitter kundene igjen med mer avkastning. Det er ingen grunn til å være trofast mot tradisjonelle aktører med høye avgifter, sa hun.

Ribbe

Investeringsdirektør Joar Hagatun i Kron sier fredag til Finansavisen, som først omtalte saken, at en priskrig på indeksfond vil bidra til store besparelser for langsiktige investorer:

– Én million investert over 20 år betyr fort hundretusener spart om du ser på forskjellen mellom billigste og dyreste indeksfond. Utgangspunktet da er Finans Norges sjablong for forventet, årlig avkastning på aksjer: 5,75 prosent.

– Vi synes det er gøy å utfordre dette markedet, og økt konkurranse er etterlengtet. Vi håper flere aktører nå henger seg på og setter ned prisene. En priskrig på indeksfond er litt sunnere enn en priskrig på ribbe, sier Hagatun til avisen.

Kron-sjefen: – Ingen grunn til at fondssparing skal koste mye

DNB klager på Konkurransetilsynets vedtak om å stoppe oppkjøpet av Sbanken: – Vi opplevde at tilsynet låste seg veldig tidlig

Tror pandemien har forandret kundene

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også