FinansWatch

Ny handelsplattform vil la nordmenn investere i børsnoteringer

Å delta som investor har tradisjonelt vært forbehold dem med nok kapital. Ved hjelp av en folkefinansieringsmodell vil den nye handelsplattformen åpne såkalte IPO-er for småsparere også.

Evgeniy Tyapkin, grunnlegger av Freedom Finance Europe.

Freedom24 er navnet på en ny handelsplattform som nå blir tilgjengelig i Norge. Plattformens tjeneste er å la brukerne delta som investorer i børsnoteringer, såkalte IPO-er, over hele verden.

IPO-markedet kan være lønnsomt ettersom mange selskaper opplever en kursoppgang rett etter en notering. Det har spesielt vært tilfelle for raskt voksende teknologiselskaper. Samtidig er det som oftest nødvendig å stille med mer kapital enn de fleste har for å delta.

Freedom24 vil la brukerne delta i internasjonale IPO-er med kapital ned mot 17.000 kroner.

– Vi ønsker å la småsparere bli med på børsnoteringer som en del av demokratiseringsprosessen vi har sett i finansmarkedene den siste tiden. Vanlige investorer har til nå hatt liten eller ingen mulighet til å delta på store internasjonale børsnoteringer, og det ønsker vi å endre på, sier Evgenii Tiapkin, daglig leder i Freedom Finance Europe Ltd. i en pressemelding.

Freedom Finance, som står bak Freedom24, har siden 2012 latt brukerne delta i 261 IPO-er. Selskapet sier gjennomsnittlig avkastning i IPO-ene etter at karantenetiden er gått ut i snitt er på 60 prosent.

Selskapet ble etablert i 2008 og har 2500 ansatte over hele verden. De har vært registrert hos Finanstilsynet siden 2018. Deres regulatoriske myndighet er det kypriotiske finanstilsynet CySEC. De oppgir ikke om de har en egen organisasjon i Norge.

Vipps med stor tro på QR-koden

Norwegian Block Exchange vil bli første nordiske børsnoterte kryptobørs 

Tietoevry etter snoking: – Dette er uakseptabelt 

Mer fra FinansWatch

Vil refinansiere gjeld med stabil krypto

Fintech-selskapet Horde har initiert tjenesten Bustad, som gjør at gjeldstyngede huseiere kan selge ut deler av huset sitt for å betale ned på lån. Boligkjøpene finansieres av stablecoinen Bustad coin.

Disse bankene hever renten tirsdag

Etter at Norges Bank hevet styringsrenten med 0,5 prosentpoeng forrige uke har flere av Norges banker bestemt seg for å heve sine rentesatser.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch