Ny handelsplattform vil la nordmenn investere i børsnoteringer

Å delta som investor har tradisjonelt vært forbehold dem med nok kapital. Ved hjelp av en folkefinansieringsmodell vil den nye handelsplattformen åpne såkalte IPO-er for småsparere også.
Evgeniy Tyapkin, grunnlegger av Freedom Finance Europe.
Evgeniy Tyapkin, grunnlegger av Freedom Finance Europe.

Freedom24 er navnet på en ny handelsplattform som nå blir tilgjengelig i Norge. Plattformens tjeneste er å la brukerne delta som investorer i børsnoteringer, såkalte IPO-er, over hele verden.

IPO-markedet kan være lønnsomt ettersom mange selskaper opplever en kursoppgang rett etter en notering. Det har spesielt vært tilfelle for raskt voksende teknologiselskaper. Samtidig er det som oftest nødvendig å stille med mer kapital enn de fleste har for å delta.

Freedom24 vil la brukerne delta i internasjonale IPO-er med kapital ned mot 17.000 kroner.

– Vi ønsker å la småsparere bli med på børsnoteringer som en del av demokratiseringsprosessen vi har sett i finansmarkedene den siste tiden. Vanlige investorer har til nå hatt liten eller ingen mulighet til å delta på store internasjonale børsnoteringer, og det ønsker vi å endre på, sier Evgenii Tiapkin, daglig leder i Freedom Finance Europe Ltd. i en pressemelding.

Freedom Finance, som står bak Freedom24, har siden 2012 latt brukerne delta i 261 IPO-er. Selskapet sier gjennomsnittlig avkastning i IPO-ene etter at karantenetiden er gått ut i snitt er på 60 prosent.

Selskapet ble etablert i 2008 og har 2500 ansatte over hele verden. De har vært registrert hos Finanstilsynet siden 2018. Deres regulatoriske myndighet er det kypriotiske finanstilsynet CySEC. De oppgir ikke om de har en egen organisasjon i Norge.

Vipps med stor tro på QR-koden

Norwegian Block Exchange vil bli første nordiske børsnoterte kryptobørs 

Tietoevry etter snoking: – Dette er uakseptabelt 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også