Norwegian Block Exchange vil bli første nordiske børsnoterte kryptobørs

Den norske handelsplassen for kryptovaluta har søkt om notering på Euronext Growth.
Adm. dir. Stig Kjos-Mathisen i Norwegian Block Exchange. | Foto: Ørn E. Borgen / NTB
Adm. dir. Stig Kjos-Mathisen i Norwegian Block Exchange. | Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Norwegian Block Exchange, en kryptobørs hvor man kan kjøpe og selge kryptovaluta, har søkt om notering på Exuronext Growth. Det skriver selskapet i en pressemelding.

– Framtidens finansindustri bygges på blokkjedeteknologi. Vi har en populær og raskt voksende kryptobørs, solid teknologiportefølje og et svært sterkt team. Det er et godt utgangspunkt for å bli en ledende totalleverandør av finansielle tjenester basert på blokkjedeteknologi. Som en del av dette har vi en konkret plan om å bli den første nordiske kryptobanken, og dermed en av de første i verden, sier administrerende direktør i NBX Stig Kjos-Mathisen i pressemeldingen.

NBX har hatt konsesjon og drift siden 2018. I tillegg til å folkeliggjøre handel med kryptovaluta ønsker de også å bli registrert som et e-pengeforetak. De oppgir å ha 25.000 kunder ved utgangen av tredje kvartal i år.

– Å bli e-pengeforetak er en viktig milepæl på veien til å bli bank, siden det gir oss mulighet til å tilby betalingstjenester basert på kryptovaluta. Vi bygger sten på sten for å tilby et komplett bank- og betalingstilbud i markedet, utelukkende basert på blokkjedeteknologi og kryptovaluta, sier Kjos-Mathisen.

Det planlegges ikke noen ny emisjon i forbindelse med en eventuell børsnotering. NBX har i dag en markedsverdi på 519 millioner kroner, 142 prosent mer enn for et år siden.

– På nåværende tidspunkt har vi kapital til å levere på de utviklingsplanene vi har, både for teknologi, produkter og kundevekst. Samtidig vil vi som børsnotert selskap være relevante for en større base av investorer og bedre rustet til å dra nytte av kapitalmarkedene når vi trenger det. Noteringen er et kvalitetsstempel for oss, sier Kjos-Mathisen.

Gratis-apper har snoket etter informasjon i flere amerikanske og europeiske bankapper

Tietoevry etter snoking: – Dette er uakseptabelt

Hevder P27-entrepenør tjener på utsettelse  

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også