Én norsk kapitalforvalter hadde tosifret vekst i forvaltningskapital i første halvår

Av de 15 største kapitalforvalterne i Norden klarte drøye halvparten å øke sin forvaltningskapital med mer enn 10 prosent i første halvår. Bare en av disse er norsk.
Illustrasjonsbilde. Kun DNB Asset Management klarte tosifret vekst i kapital under forvaltning i første halvår. | Foto: DNB
Illustrasjonsbilde. Kun DNB Asset Management klarte tosifret vekst i kapital under forvaltning i første halvår. | Foto: DNB

Kapitalforvaltere har hatt gode tider under pandemien. Spesielt er det mange personkunder som har oppdaget verdipapirer som sparemetode.

DNB Asset Management er den eneste norske av de 15 største kapitalforvalterne i Norden som klarte en vekst på over 10 prosent i kapital under forvaltning i første halvår. På nordisk basis greide åtte av de 15 største tosifret vekst.

Dette kommer frem av en studie AMWatch har gjort av nordiske kapitalforvalteres resultatrapporter.

DNB Asset Management klarte å øke sin forvaltningskapital med 11,7 prosent viser undersøkelsen, noe som gir dem sjetteplass på den nordiske listen.

Storebrand Asset Management hadde 7,8 prosent vekst i perioden, mens KLP Kapitalforvaltning hadde 5,3 prosent vekst.

Hvis man fjerner bidragene fra pensjonskassen KLP fra KLP Kapitalforvaltnings statistikk, hadde de en vekst på 17,3 prosent fra såkalt eksterne kunder i perioden.

På listen ligger også Nordea, Handelsbanken, Danske Bank og SEB som også får bidrag fra norske kunder i sin statistikk, men i virksomhetenes rapportering er tallene slått sammen til konserntall og representerer dermed hjemlandet til bankene.

Oppsummert: Mens svenskene dømmer finfluensere for markedsmanipulasjon havner de norske sakene mellom flere stoler

B2Holding: – Faktorene ligger til rette for at vi skal øke fremover

Investinor skal etablere fond i Nord-Norge 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

MEST AV DE NORSKE: Henrik Høye, adm. dir i Protector Forsikring topper lønnslisten blant lederne av de norske forsikringsselskapene. | Foto: Protector Forsikring

Dette tjener forsikringstoppene

For abonnenter