FinansWatch

Investinor skal etablere fond i Nord-Norge

Det statsstøttede kapitalselskapet skal hente både forvaltere og kapital i Nord-Norge, for investeringer i Nord-Norge.

Terje Eidesmo, adm. dir. i Investinor. | Foto: Investinor

Det statlige investeringsselskapet Investinord skriver i en pressemelding at de nå starter jakten på kloke hoder i Nord-Norge. Regjeringen bidrar med startkapital på 200 millioner kroner og forvalterne som blir ansatt må skaffe minst like mye til regionfondet.

– Vi leter etter dyktige fondsforvaltere med ønske om å investere i små og mellomstore bedrifter med vekstpotensial og adresse i Nord-Norge. Dette eren unik mulighet til å være med på å bygge morgendagens næringsliv. Jeg håper mange investorer og forvaltere nå viser interesse, sier administrerende direktør Terje Eidesmo i Investinor i pressemeldingen.

Det er den kommende forvalteren selv som får velge hvor i Nord-Norge fondet skal ha sine kontorer.

– Vi leter etter dyktige fondsforvaltere med ønske om å investere i små og mellomstore bedrifter med vekstpotensial og adresse i Nord-Norge. Dette eren unik mulighet til å være med på å bygge morgendagens næringsliv. Jeg håper mange investorer og forvaltere nå viser interesse, sier Eidesmo.

Investinor vil velge forvalter ut fra kompetanse, erfaring med sktiv forvaltning og evne til å reise privat kapital. Men de åpner også for at eksisterende kapitalforvaltere kan søke om å tilby forvaltning av fondet.

Dersom det er stor interesse fra private innskytere har regjeringen også en opsjon om å gå inn med mer kapital, men det vil kreve bevilgninger fra Stortinget.

Dette vil fondet bli målt på:

  • Nye kompetansebaserte selskaper vokser og lønnsomme arbeidsplasser etableres i Nord-Norge som følge av fondets virksomhet
  • Markedsmessig avkastning fra fondet for investorene på lang sikt (ti år)
  • Etablering av et levedyktig forvaltermiljø som over tid lykkes med å reise nye fond med privat kapital

Kron har doblet antall ansatte

Konsernsjef i KLP: – Andre kvartal har vært strålende på alle måter

DNB: – I ytterste konsekvens vil vi avslå lånesøknader fra selskap som ikke tar klima på alvor 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch