FinansWatch

Investeringsdirektør tror sentralbankene vil stimulere økonomien mindre i fremtiden

Alexandra Morris i Skagenfondene mener sentralbankene har bidratt til at det er stadige toppnoteringer i aksjemarkedene. Men det tror hun vil endre seg.

Investeringsdirektør Alexandra Morris i Skagenfondene.

Investeringsdirektør Alexandra Morris mener tiden er inne for et skifte i økonomien.

– Vi har hatt en svært løs pengepolitikk, som har drevet aksjemarkedene det siste tiåret. Nå kommer en ny økonomisk æra der markedene ikke lenger vil være beruset av historiske stimulanser fra sentralbankene, sier Morris til DN.

Hun peker spesielt på såkalt pengetrykking, eller kvantitative lettelser, hvor sentralbankene trykker mer penger og investerer i verdipapirer for å stimulere til aktivitet i kapitalmarkedene.

Hun får medhold av Jonas Edholm i Skagenfondene.

– Stimulansene de siste årene har vært en av historiens største pengepolitiske eksperimenter, og vi vet ikke helt effektene av det. Markedene har vært bortskjemte, der de nærmest talt har vært på steroider i lang tid, sier han.

En utfasing av pengetrykking er på tide, men vanskelig å gjennomføre i praksis mener Morris.

– Fed vil snart komme i en situasjon der de må begynne å fase ut de enorme kvantitative stimulansene. Vi har sett tidligere at markedene er svært sensitive til slike endringer. Det har gjort det vanskelig for sentralbanken å fase ut pengetrykkingen, sier hun.

Tv-profiler vil lansere eget inkassoregister

Finansforbundet om manglende kompetanse: – Veldig bekymringsverdig

Foreslår lønnskutt til finansledere som ikke etterlever likestillingsmål 

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch