FinansWatch

Mot rekordår i nynoteringer

Det fosser penger inn på Oslo Børs. Det norske vekstmarkedet er 2,5 ganger større enn Sverige og Danmark tilsammen.

BJELLEKLANG: I fjor ble det notert 54 nye selskaper på Oslo Børs. Et av dem var Aker Offshore Wind (bildet). Årets noteringer har så langt vært virtuelle, men det har ikke lagt noen demper på aktiviteten. | Foto: Terje Pedersen / NTB

Allerede før vi er halvveis i 2021 er det notert 43 nye selskaper på Oslo Børs, og rekorden fra 2007 på 57 nynoteringer står trolig for fall.

Med momentum fra den grønne børsbølgen ble det hentet inn 25 milliarder kroner til nynoteringer i 2020. Hittil i år er beløpet oppe i 30 milliarder.

Danske Bank melder ifølge Finansavisen at vekstmarkedsplassene i Sverige og Danmark kun har hatt noteringer for 12 milliarder kroner hittil i år.

– Det er et sterkt underliggende momentum her i Norge som går på skaperkraft. Man har lenge snakket om at det skjer mye nyskaping i Sverige, nesten litt sånn som i California, og ganske lite i Norge. Men nå skjer det veldig mye her i Norge, sier Mellingsæter til avisen, og sammenligner boomen i skaperkraften med Sam Eyde på 1920-tallet og oljebransjen på 1970-tallet.

Mellingsæter ser det grønne skiftet og renteklimaet som viktige drivkrefter for en oppblomstring han mener er en supersykel innen teknologi og fornybar energi.

 

DNB ser grønt vekstmarked med ferskt låneprodukt

Storebrand, regjeringen og myndighetene enes om felles klimarammeverk

Aksjonærene støtter Huddlestock-oppkjøp 

Mer fra FinansWatch

Ørskog Sparebank retter fokuset mot Olga-svindel

Banksjef i Ørskog Sparebank kaller det «blodig urettferdig» at bankene skal måtte stå ansvarlig om kundene går imot signert avtale. Nå skal banken gjøre en jobb så Ørskog Sparebank slipper å miste kapital.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch