FinansWatch

Nordnet lanserer teknologi-indeksfond

Nordnet lanserer fondet «Nordnet Indeksfond Teknologi». Fondet er passivt forvaltet og følger utviklingen i verdens største teknologiselskaper. Total årlig kostnad er inntil 0,3 prosent.

Anders Skar er norgessjef i Nordnet. | Foto: Nordnet

Nordnet lanserer i dag et indeksfond som følger den indeksen "MSCI World Information Technology". Indeksen er satt sammen av 185 teknologiselskaper fra 23 land, og de største sub-sektorene i indeksen er hardware, software og halvledere.

Fondet er globalt, men mange av de største IT-selskapene i verden er noterte i USA som i praksis betyr at amerikanske selskaper utgjør hele 85 prosent av indeksen. De to selskapene som har størst vekt i indeksen er Apple og Microsoft, to av verdens mest verdifulle selskaper. Fondet forvaltes i samarbeid med JP Morgan.

– Det er veldig morsom å være først ut i det norske markedet med et slikt fond. Vårt nye fond kombinerer to av våre kunders favorittelementer -indeksforvaltning og teknologiselskaper. Med vårt nye fond kan norske sparere og investorer på en enkel måte få en bred og billig eksponering mot en spennende sektor, sier Anders Skar, Norgesjef hos Nordnet i en pressemelding.

Kostnadene er forvaltningsavgift og plattformavgift

Det er ingen årlig forvaltningsavgift for fondet, men som alle andre fond hos Nordnet må kundene betale plattformavgift som starter på 0,3 prosent og som blir mindre jo mer penger kundene har i fond på plattformen.

 I det norske markedet finnes i dag totalt 41 teknologifond med en samlet forvaltningskapital på over 700 milliarder kroner. Den gjennomsnittlige årlige avgiften for disse fondene er 1,87 prosent, ifølge Nordnet.

Skar i Nordnet: – Aksjelånsprogrammet handler om demokratisering 

Ny kvartalsrekord for Nordnets aksjelånsprogram 

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch