Storebrand leder initiativ for å tvinge frem avskogingsplan hos soyaprodusent

Den brasilianske soyaprodusenten Bunge er en av verdens største soyaprodusenter, men har ikke hatt en plan for hvordan de kan bidra til å redusere avskogingen i landet.
Jan Erik Saugestad, administrerende direktør i Storebrand Asset Management. | Foto: PR / Storebrand Asset Management
Jan Erik Saugestad, administrerende direktør i Storebrand Asset Management. | Foto: PR / Storebrand Asset Management

Storebrand Asset Management har i samarbeid med Green Century Capital fått støtte fra 98,8 prosent av aksjonærene i soyaprodusenten Bunge for en resolusjon om at selskapets ledelse må legge frem et konkret forslag til hvordan de skal forhindre avskoging i leverandørkjeden sin.

Selskapets størrelse gjør at faren for å bidra til avskogin er 51 prosent høyere enn hos konkurrenter. Bunge har en policy om å unngå avskogin, men ingen plan for å gjennomføre den.

– Fortsatt eksponering mot slik avskogingsrisiko utsetter Bunge for vesentlig finansiell risiko, inkludert volatilitet i forsyningskjeden, begrenset tilgang til kapital, mindre markedstilgang og restriksjoner knyttet til regelverk og reguleringer. Avskoging alene står for om lag 15 prosent av de globale utslippene, og om lag 70 prosent av avskogingen er knyttet til landbruksproduksjon. Avskoging bidrar også til å forverre den pågående naturmangfoldskrisen. Landbruksproduksjon trenger imidlertid ikke å føre til ytterligere avskoging. Det er allerede nok tilgjengelig landbruksareal for å kunne utvide landbruksproduksjonen, sier Jan Erik Saugestad, administrerende direktør i Storebrand Asset Management i en pressemelding.

Aksjonærene forventer nå at selskapets ledelse legger frem en rapport som forklarer hvordan selskapet øker innsatsen mot avskoging i hele leverandørkjeden.

Kundeflukt fra fornybarfond – men forvalteren har klokkertro

Framtidsoptimismen kraftig styrket i Norge

Bremsene på for DNBs rakettvekst i fondsmarkedet 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også