Oppkjøpsfondet Klar Partners henter seks milliarder kroner

– En stor del av investeringsstrategien er at vi skal finne selskaper vi liker før de egentlig er til salgs, sier Klar Partners grunnlegger Fredrik Brynildsen.
Fredrik Brynildsens nye oppkjøpsfond Klar Partners skal investere i mellomstore bedrifter i Nord-Europa
Fredrik Brynildsens nye oppkjøpsfond Klar Partners skal investere i mellomstore bedrifter i Nord-Europa

– Vi investerer kun i service og lett industri. Den letteste måten å beskrive de to segmentene vi fokuserer på er å beskrive dem som selskaper som leverer virksomhetskritiske produkter og tjenester, sier Fredrik Brynildsen til Dagens Næringsliv om det nye fondet han har etablert.

Fondet Klar Partners ferdigstiller i disse dager den første kapitalhentingen, og mer en seks milliarder kroner  er hentet inne fra investorer i Europa og USA. Pengene skal brukes på å kjøpe, utvikle og etter hvert selge mellomstore selskaper i Nord-Europa.

– En stor del av investeringsstrategien er at vi skal finne selskaper vi liker før de egentlig er til salgs, sier han.

Klar Partners har allerede sikret seg to selskaper. Det finske programvareselskapet Enerim, som leverer tjenester og løsninger til kraftselskaper, primært i Finland, ble kjøpt i fjor sommer. Det andre oppkjøpet er svenske Sandbäckens, som driver med teknisk installasjon av blant annet vann- og sanitetsprodukter til blant annet leilighetsbygg, skoler og sykehus.

Danske Bank: Tror fortsatt første renteheving kommer i september 

 

Finanstilsynet advarer mot kryptovaluta  

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også