FinansWatch

Ifs bærekraftsrapport viser reduserte klimautslipp og økt fokus på å forhindre skader

 – Skulle skader forekomme, så skal disse håndteres på en mest mulig bærekraftig måte med gjenbruk og god avfallshåndtering, forteller Philip Thörn, leder for bærekraft i If i en pressemelding.

Foto: If

I dag presenterer forsikringsselskapet If sin bærekraftrapport der redusert klimautslipp og materialavfall er blant punktene som trekkes frem.

– Vår hovedprioritet er å forhindre skader og det er det mest bærekraftige et forsikringsselskap kan bidra med. Skulle skader forekomme, så skal disse håndteres på en mest mulig bærekraftig måte med gjenbruk og god avfallshåndtering, forteller Philip Thörn, leder for bærekraft i If i en pressemelding.

If reduserte klimaavtrykket som følge av koronapandemien, der fysiske møter ble erstattet av digitale. If gjennomførte 8.900 digitale inspeksjoner i stedet for fysiske inspeksjoner på bilverksteder. Ifølge If ble utslippene redusert med tilsvarende 356.000 kilometer med fossil bilkjøring, kommer det frem i pressemeldingen.

I 2020 utgjorde totalt CO2-utslipp fra egen virksomhet 4.210 tonn, noe som er en nedgang på 50 prosent sammenlignet med 2019.

– Nedgangen i de totale utslippene forklares av færre forretningsreiser. If har i stedet hatt rundt 40.000 Teams-møter per måned. Digitale inspeksjoner og møter er noe vi skal fortsette med når vi kommer tilbake i en normalsituasjon og høste varige gevinster av nye arbeidsformer, sier Thörn.

Storebrands nye bærekraft-leder vil bruke mer proaktiv påvirkning 

FIRST Fondene satser på bærekraft 

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch