FinansWatch

Nysnø investerer 150 millioner i matfond

Nysnø Klimainvesteringer blir med på satsingen til Astanor, som er et europeisk fond som fokuserer på mat, havbruk og landbruk.

Siri Kalvig, administrerende direktør i Nysnø. | Foto: Nysnø

– Vi har siden oppstarten av Nysnø snakket om at vi må få til noe innen mat. Vi må endre det vi spiser og måten det produseres på, sier Siri Kalvig, administrerende direktør i det statlige fondet Nysnø Klimainvesteringer, til E24.

Derfor har Nysnø besluttet å gå inn med 150 millioner i det europeiske fondet Astanor, som fokuserer på mat, hav og landbruk.

Nysnø begrunner investeringen blant annet med at Astanor satser på teknologidrevne selskaper, som i tillegg bidrar til et bærekraftig matsystem.

– Når vi investerer i dette fondet, hjelper vi også norske bedrifter med å bygge nettverk og vokse internasjonalt, sier Kalvig til E24.

Astor på sin side har valgt Norge som satsingsområde på grunn av havbruk og fiske, og at de med dette fondet ønsker å gi bærekraftige selskaper en mulighet til å jobbe langsiktig.

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch