FinansWatch

Ny konkurrent på ESG-markedet: GAM etablerer nordisk kontor

Nå får kapitalforvalterne en ny konkurrent på det nordiske markedet. Sveitiske GAM lanserer en portefølge med bærekraftige fond fra det nyetablerte kontoret i Danmark.

Gianluca Cerami er leder for avdelingen i København og GAMs direktør for Nord-Europa | Foto: PR/GAM

GAM er rangert som den åttende største fondsforvalteren i Sveits, og for få uker siden åpnet de et nordisk kontor i København, skriver AMWatch.

Gianluca Cerami, leder for avdelingen i København og GAMs direktør for Nord-Europa, forklarer at tiltrekningen til Norden skyldes størrelse, kompetansenivå og svært dynamiske investorer.

– Det vi også virkelig liker - og dette er fra et personlig synspunkt - er at det lokale investorsamfunnet har tatt hjerte i mange av verdiene til ESG og bærekraft, forklarer Cerami.

GAM ser at Norden blir stadig mer interessant når det gjelder produkttilbud.

– I løpet av 2021 vil vi lansere en rekke bærekraftige midler som vi tror vil være et utmerket supplement til vårt eksisterende tilbud, sier Cerami.

I utgangspunktet skulle det nordiske kontoret åpnet tidligere, men det var ikke lett å følge planen i året som gikk.

– Åpningen var planlagt før den globale pandemien trådte i kraft. GAM hadde planlagt å åpne et kontor i København en stund - minst et par år.

Han forteller avslutningsvis at det er viktig med lokal tilstedeværelse for å være nærmere kundene og sikre suksess med vekststrategien i regionen.
– Vi vil naturligvis vurdere bemanningsbehovet i forhold til veksten vår, sier Cerami.

Derfor selges Holbergfondene: – Ønsker en eier som styrker selskapet for fremtiden og videre vekst, men som bevarer identiteten

Holbergfondene selges til svenske Carneo

Unge fondssparere foretrekker to typer fond

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch