Holbergfondene selges til svenske Carneo

Carneo overtar 70 prosent av aksjene og tar de ansatte med på kjøpet.
Magny Øvrebø, adm. dir. i Hobergfondene. | Foto: Pressebilde
Magny Øvrebø, adm. dir. i Hobergfondene. | Foto: Pressebilde

Svenske Carneo kjøper 70 prosent av aksjene i den uavhengige Bergensbaserte fondsforvalteren Holbergfondene, skriver DN.

De resterende 30 prosent av aksjene blir eid av Holbergfondenes ansatte. Det er ikke opplyst hvor mye Carneo måtte gi for aksjene.

– Vi ser på Carneo som en god eier for Holberg med betydelig kompetanse og erfaring innen vår bransje. Vi tror dette er en flott løsning for å kunne opprettholde Holbergs dna samtidig som vi blir en del av en større gruppering, sier administrerende direktør Magny Øvrebø i Holbergfondene til DN.

Carneo har 300 milliarder svenske kroner under forvaltning og er Nordens største uavhengige eier av forvaltere. Fra før eier de også Carnegie og C Worldwide. I november signaliserte Carneo at de ønsket å kjøpe seg inn i det norske markedet.

Før salget satt de ansatte på 11 prosent av aksjene, mens de største eierne har vært kjente finansnavn fra Bergen som Trond Mohn, Fritz Rieber og Jens Petter Teigland.

– De gir en ekstra motivasjon å få lov til å være med videre. Det er veldig kjekt. Vi føler at vi i større grad er i samme båt, sier Gunnar Torgersen, porteføljeforvalter i Holbergfondene.

Selskapet håper nå at den nye eieren vil åpne opp for at Holbergfondene kan selge sine fond også utenfor Norge. Holbergfondene hadde ifølge årsrapporten for 2019 en omsetning på 164 millioner kroner og et resultat før skatt på 28 millioner kroner.

VFF-rapport: Kredittrisikoen for fondsbransjen må balanseres før neste krise

Finans Norge: Ansettelser av bærekraftansvarlige er et skritt i riktig retning

Nordgaard: – Tre ting skal bringe banken inn i fremtida på en tryggere måte enn vi hadde klart alene  

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også