Carneo vil kjøpe seg inn i Norge

Den svenske kapitalforvalteren Carneo måtte sette oppkjøpsplanene sine på pause da pandemien inntraff. Men nå har de kikkerten rettet mot Norge, og oppkjøp her til lands.
Christoffer Folkebo, administrerende direktør i Carneo ser vestover til Norge for å doble sin forvaltningskapital. | Foto: Kristian Pohl / Carneo
Christoffer Folkebo, administrerende direktør i Carneo ser vestover til Norge for å doble sin forvaltningskapital. | Foto: Kristian Pohl / Carneo

Det svenske kapitalforvaltningskonsernet Carneo, eid av Altor, har lenge hatt en uttalt oppkjøpsstrategi hvor de ønsker å kjøpe opp nordiske fond for å doble sin nåværende forvaltningskapital på 300 milliarder svenske kroner, skriver Realtid.se.

Det langsiktige målet er 20 prosent av det nordiske markedet. Det betyr ifølge selskapet selv at de må kjøpe opp forvaltningskapital på minst 100 milliarder SEK til.

– Planen er at vi skal kjøpe oss inn i et nytt marked, og det blir enten Norge eller Finland. Akkurat nå er vi mest interessert i Norge. Likhetene med Sverige er større på distribusjons- og rådgivningssiden i Norge enn i Finland, sier Christoffer Folkebo, konsernsjef i Carneo til Realtid.se.

Carneos ambisjon er å bli en av de to største frittstående kapitalforvalterne i de landene de opererer i.

– Vi vil gjerne ha mulighet til å bli størst eller nest størst på de markedene vi opererer i. I Danmark har vi C Worldwide med en forvaltningskapital på nesten 200 milliarder. C Wordlwide er klar ener og Danmarks skarpeste kapitalforvalter. Vi vil gjerne ha tilsvarende posisjon i Norge og Finaland. Å være nummer 10 føles ikke attraktivt, sier Folkebo.

Storebrand proklamerer enda en ny bærekraftsseier

Nordnet prises til 26 svenske milliarder kroner

Derfor takket Egil Matsen (51) ja til ny jobb i Forte Fondforvaltning 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også