FinansWatch

Oppkjøpsfondet Altor jakter nordiske tech-selskaper til ny milliardsatsing

Eivind Roald som leder den nye satsingen til oppkjøpsfondet Altor mener det er for få norske teknologiselskaper.

Eivind Roald, konsernsjef i QNTM Group. | Foto: QNTM Group

– Miljøet i Sverige, og til dels i Danmark og Finland er mye større. Jeg kan ikke si at jeg kan forklare nøyaktig hvorfor, men det er dette vi ser, sier Eivind Roald, konsernsjef i QNTM Group og industriell rådgiver i Altor, til E24.

– Enten det er snakk om Klarna eller Spotify må vi bare erkjenne at man har kommet mye lenger i Sverige på å utvikle globale, digitale merkevarer, legger Roald til.

Han trekker samtidig frem at det skjer positive ting i Norge, som alle selskapene som har kommet til markedet via Merkur Market-markedsplassen på Oslo Børs, inkludert Altor-investeringen Meltwater.

Altor har flere investeringsfond som har fokus på oppkjøp av mellomstore selskaper i en rekke bransjer innen blant annet helsevesen, teknologi, energi og industri.

Forrige uke ble det kjent at Altor etablerer QNTM Group, som har som mål å bygge opp et konglomerat av digitale selskaper under QNTM-paraplyen.

– QNTM vil investere i et unikt sett med selskaper som jobber med digital strategi og salg og markedsføring, gjennom både tjenester og programvare. Vi vil samarbeide med grunnleggerne for å støtte dem i å skape ledende globale selskaper, uttalte Eivind Roald i en pressemelding da den nye Altor-satsingen ble kjent.

Finansforbundet: – Den grønne reguleringsbølgen vil treffe finansbransjen

Henter 20 milliarder til nordisk eiendomsfond

Kundene kjøpte fond for 54 milliarder i 2020  

Mer fra FinansWatch

Sbanken utsatt for dataangrep

Sbanken ble lørdag formiddag utsatt for et dataangrep av samme type som flere norske instanser ble utsatt for denne uka.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch