FinansWatch

Oppkjøpsfondet Altor jakter nordiske tech-selskaper til ny milliardsatsing

Eivind Roald som leder den nye satsingen til oppkjøpsfondet Altor mener det er for få norske teknologiselskaper.

Eivind Roald, konsernsjef i QNTM Group. | Foto: QNTM Group

– Miljøet i Sverige, og til dels i Danmark og Finland er mye større. Jeg kan ikke si at jeg kan forklare nøyaktig hvorfor, men det er dette vi ser, sier Eivind Roald, konsernsjef i QNTM Group og industriell rådgiver i Altor, til E24.

– Enten det er snakk om Klarna eller Spotify må vi bare erkjenne at man har kommet mye lenger i Sverige på å utvikle globale, digitale merkevarer, legger Roald til.

Han trekker samtidig frem at det skjer positive ting i Norge, som alle selskapene som har kommet til markedet via Merkur Market-markedsplassen på Oslo Børs, inkludert Altor-investeringen Meltwater.

Altor har flere investeringsfond som har fokus på oppkjøp av mellomstore selskaper i en rekke bransjer innen blant annet helsevesen, teknologi, energi og industri.

Forrige uke ble det kjent at Altor etablerer QNTM Group, som har som mål å bygge opp et konglomerat av digitale selskaper under QNTM-paraplyen.

– QNTM vil investere i et unikt sett med selskaper som jobber med digital strategi og salg og markedsføring, gjennom både tjenester og programvare. Vi vil samarbeide med grunnleggerne for å støtte dem i å skape ledende globale selskaper, uttalte Eivind Roald i en pressemelding da den nye Altor-satsingen ble kjent.

Finansforbundet: – Den grønne reguleringsbølgen vil treffe finansbransjen

Henter 20 milliarder til nordisk eiendomsfond

Kundene kjøpte fond for 54 milliarder i 2020  

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste Nytt