FinansWatch

Kundene kjøpte fond for 54 milliarder i 2020

Årsstatistikken for 2020 viser rekorhøy sparing i aksjefond. Personkundene plasserte 16,8 milliarder i aksjefond i fjor.

Foto: Irene Sandved Lunde

Totalt for alle kundegrupper ble det nettotegnet verdipapirfond for 54 milliarder kroner 2020, fremgår det av årsoversikten fra Verdipapirfondenes forening (VFF).

Det ble tegnet aksje- og kombinasjonsfond for netto 14 milliarder kroner, mens det ble satt 40 milliarder i ulike typer rentefond i løpet av året. Den totale forvaltningskapitalen i norske verdipapirfond var ved utgangen av 2020 på 1.493 milliarder kroner, tilsvarende en økning på 166 milliarder fra 2019.

Året sett under ett, endte personkundenes nettotegning i verdipapirfond på 17 milliarder kroner i 2020. Av dette ble rekordhøye 16,8 milliarder satt i aksjefond.

– Vi har vært gjennom et historisk dramatisk fondsår der utviklingen med all tydelighet har vist hvor viktig det er å være langsiktig når man investerer i aksjemarkedet. Til tross for fallende aksjekurser og stor usikkerhet rundt konsekvensene av koronapandemien gjennom våren, avsluttet vi fondsåret godt i pluss, sier Bernt S. Zakariassen, administrerende direktør i VFF, i en melding.

Mer fra FinansWatch

Sparebanken Vest vil vekse i bedriftsmarknaden

Banken meiner Vestlandet vil bli vinnaren i framtidas lågutsleppssamfunn og ser eit stort vekstpotensiale innafor viktige næringar som sjømat, fornybar, maritim, samt prosessindustrien.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch