DNB-forvalter frykter korreksjon, men mener finans er på vinnerlisten

Torje Gundersen tror at optimismen i finansmarkedene kan avta hvis vaksineringen skuffer eller det tar lengre tid å komme gjennom pandemien.
Foto: Ints Kalnins/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Ints Kalnins/Reuters/Ritzau Scanpix

– Markedene har hatt høy fart inn i året. Risikoappetitten er på svært høye nivåer, multiplene er høye og aksjemarkedet er utsatt for en korreksjon, sier porteføljeforvalter Torje Gundersen i DNB Asset Management, til Dagens Næringsliv.

Han peker på at treg vaksinering kan være en mulig trigger. Gundersen har derfor vektet porteføljene nøytralt i aksjer.

– Dette vil være drevet av oppdemmet konsum- og investeringsbehov i privat sektor, samt ekspansiv finanspolitikk hvor Demokratenes flertall blir viktig. Sentralbankene gir gass; styringsrentene forblir lave, lange renter vil stige moderat, men holdes i sjakk av sentralbankenes kjøp av obligasjoner i markedet, sier han og viser til den nyvalgte presidenten Jo Biden som har lovet en støttepakke på 2.000 milliarder dollar.

Han peker også på at både den amerikanske sentralbanken og andre sentralbanker i verden fortsatt støttekjøper obligasjoner for å holde kursene oppe, men mener det er utviklingen i rentene som blir aller viktigst.

Gundersen mener finans er blant de kommende vinnerne i tiden fremover, i tillegg til industri, energi, råvarer og syklisk konsum innen de globale aksjesektorene.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også