FinansWatch

Tangen henter psykologiekspert til Oljefondet

Ekspert i idrettspsykologi, Anders Meland, skal bruke oppmerksomhetstrening, visualisering og «indre dialog» til å hjelpe de ansatte til å yte sitt beste.

Foto: Tony Colli/PR

– Dette blir jo en ny idrett for min del, men jeg er trent i å adressere ulike utfordringer. Som med Oljefondet, handler også idretten om mye mer enn det man tror fra utsiden, sier Anders Meland, til E24.

Meland er ansatt i Statens pensjonsfond utland i en 60 prosent stilling, mens resten av tiden går med til å fortsette jobben hos Olympiatoppen og Idrettshøyskolen.

Meland sier til avisen at han tror finansbransjen kan lære mye av hvordan idretten hele tiden simulerer og visualiserer øvelsene de gjør. Meland har flere års bakgrunn fra å jobbe med toppidrettsutøvere, og har også jobbet ti år på Forsvarets flymedisinske institutt.

– Hvis det hadde vært en enkel løsning her, så hadde man ikke trengt noe ekstra kompetanse. Dette handler om finne de menneskelige faktorene som både er begrensende, men som også gir muligheter. Dette handler om det mentale, forklarer Meland til E24.

Sjefen for Oljefondet, Nicolai Tangen, tror at dette skal bidra til bedre avkastning for fondet, men har også stor tro på det mentale aspektet.

– Det skal være mer fokus på prosess enn på resultater. Når man gjør det, er det lettere å gå tilbake og se på feilene du gjorde, sier Tangen til avisen.

 

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch