Storebrand lanserer nordisk eiendomsfond

Det bærekraftige fondet skal utnytte mulighetene som ligger i det nordiske eiendomsmarkedet - som ligger godt foran det europeiske markedet.
Jan Erik Saugestad, direktør i Storebrand Asset Management. | Foto: PR / Storebrand Asset Management
Jan Erik Saugestad, direktør i Storebrand Asset Management. | Foto: PR / Storebrand Asset Management

Storebrand ser en økt etterspørsel fra kundene etter fond som dekker hele Norden. Samtidig ligger den nordiske regionen foran resten av Europa i BNP vekst og til tross for liten størrelse foretas 16 prosent av eiendomstransaksjonene i Europa her.

Derfor satser Storebrand nå på et nordisk eiendomsfond.

– Vi er veldig glade for å kunne tilby dette nye fondet til våre institusjonelle kunder. Porteføljen er diversifisert på de nordiske landene, men vi har en moderat overvekt mot hjemmemarkedene Sverige og Norge hvor eiendommer med god beliggenhet og stabile kontantstrømmer er i fokus. For å sikre solid vekst, mener vi at diversifisering er nøkkelen, sier Truls Nergaard, leder for Nordic Real Estate i Storebrand Asset Management i en pressemelding.

Fondet skal være bærekraftig.

– Eiendom er en sektor med stor innvirkning, og vi har et sterkt fokus på bærekraft, både forhåndsinvesteringer og i den daglige ledelsen. Vi søker systematisk å redusere miljøavtrykket gjennom handlingsplaner i byggefasen, i rehabiliteringsprosjekter og eiendomsforvaltning. Vi overvåker og optimaliserer miljøfaktorer som energi, vann og avfall. Vår ambisjon er å gi kundene en robust og attraktiv portefølje både gjennom diversifisering og bærekraft, sier Jan Erik Saugestad, administrerende direktør Storebrand Asset Management.

Storebrand AMs eiendomsteam består nå av 43 personer og 98 eiendommer.

Protector Forsikring: – 2020 har vært et fantastisk investeringsår for oss

Finans Norge roser utspill fra oljefondsjefen: – Vi kan hevde oss i den internasjonale konkurransen om å forvalte verdens pensjonspenger

Finansforbundet: – Nå må alle bedrifter gjøre sitt for å holde flest mulig ansatte i jobb 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også