DN: Finanstilsynet og DNB advarer mot Cash FX

Cash FX lokker med dyre klokker og fete biler, og medlemmer forteller om avkastning på én prosent om dagen. Men både Finanstilsynet og DNB advarer mot tjenesten.
Foto: Jörgen Skjelsbæk
Foto: Jörgen Skjelsbæk

DN viser til at Cash FX på sine hjemmesider sier de gjør valutatrading tilgjengelig for vanlige folk. På ulike forum oppgis en månedlig avkastning på flere titall prosent og selskapet har 89 prosent «enestående-anmeldelser» på kundeanmelder-nettstedet Trustpilot, hvor det florerer lovord fra medlemmene, skriver avisen.

Men Finanstilsynet advarer mot å overføre penger til selskapet.

– Foretaket har ikke tillatelse til å yte investeringstjenester i Norge. Finanstilsynet har ikke vurdert virksomheten i detalj, sier Roy Halvorsen, seksjonsleder i seksjon for verdipapirforetak i Finanstilsynet, til DN.

Terje A. Fjeldvær i DNB, som leder bankens avdeling for bedrageribekjempelse, sier til avisen at de har stoppet alle transaksjoner til Cash FX Group.

– Vi mistenker at dette er en pyramide og en ponzi-svindel, og at pengene kundene får ikke kommer fra en enestående tradingrobot, men at det verves nye medlemmer som leverer avkastning til de som sitter på toppen, sier Fjeldvær til DN.

Ifølge DN har avisen i tre uker forsøkt å oppnå kontakt med Cash FX Group, via ulike kanaler, uten at henvendelsene er blitt besvart. DN har heller ikke lyktes å kontakte ledelsen direkte gjennom sosiale medier eller kommet i kontakt med selskapet via medlemmer.

DNB: – Vi er myndighetenes forlengede arm i kampen mot hvitvasking 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også