FinansWatch

Polar AM legger ned hedgefond og starter på nytt

Hedgefondet Polar Multi Asset skulle shorte aksjer i påvente av nedgang på Dow Jones og Nasdaq i august. Slik gikk det ikke, så nå trekker de ut kontakten og starter på nytt.

Foto: Polar Asset Management

I mars startet Polar Asset Management et hedgefond med 50 millioner i kapital som i august skulle bruke børsnedgangen forårsaket av koronapandemien til å skape avkastning på shortsalg. Slik gikk det ikke.

– Fra vi satte posisjonen den 10. august gikk børsen opp fra første sekund, og fortsatte opp 10-12 prosent i løpet av august, sier Kent Torbjørnsen i Polar Asset Management til Finansavisen.

Fondet var vokst til 60 millioner kroner i august, men investeringen i shortposisjonene kostet dem 10-15 millioner i tapt avkastning. Men for kundene som var med fra start ble totalen ikke så ille.

– Kundene som var med fra start har ikke gjort det så halvgalt, med 6,5 prosents avkastning, men det har vært verre for de som kom inn etterhvert. Fra topp er vi ned 18 prosent, sier Torbjørnsen.

31. oktober ble fondet lagt ned, og da var det verd mindre enn de opprinnelige 50 millionene. Mange andre fond opplevde god avkastning på denne tiden. Dermed etablerte Polar et nytt fond, Polar Value, med langt mindre volatilitet.

– Nærmere 90 prosent av kundene ble med over i det nye fondet. Her skal vi hele tiden ha en konsentrert aksjeportefølje med norske og nordiske aksjer, og deretter forsøke å hedge når vi får negativt markedssyn, sier Torbjørnsen.

Grunnen til at de startet på nytt var ikke for å unngå dårlig historikk, men for å snu utviklingen raskere, forklarer forvalteren.

Nykommeren Polar Asset Management til topps på hedgefond-liste 

Nordea: – Våre porteføljeforvaltere har gått på jakt etter selskaper som løser sosiale utfordringer

Storebrand har ambisjoner om 4 milliarder i driftsresultat i 2023 

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch