Storebrand har ambisjoner om 4 milliarder i driftsresultat i 2023

– Inntjeningsvekst vil bidra til økende utbytte. I tillegg forventer vi at avviklingen av vår garanterte forretning vil frigjøre rundt 10 milliarder kroner i kapital til aksjonærene frem mot 2030, sier konsernsjef Odd Arild Grefstad.
Foto: Lise Eide Risanger/Storebrand
Foto: Lise Eide Risanger/Storebrand

Storebrand holder kapitalmarkedsdag torsdag, og her vil konsernet blant annet presentere sin strategiske plan for de kommende tre årene.

I planen «Leading the Way in Sustainable Value Creation» skriver ledelsen i Storebrand at de har ambisjonen om å levere 4 milliarder kroner i driftsresultat i 2023.

– Storebrand har fulgt en aktiv og konsistent strategi som har bidratt til et skifte i forretningsmodellen fra garanterte produkter til kapitallette spare- og forsikringsprodukter. Fremtidens Storebrand skal være en markedsleder innen tjenestepensjon, et nordisk kraftsenter for kapitalforvaltning og en bred aktør i personmarkedet – drevet av vekst innen forsikring, sier konsernsjef Odd Arild Grefstad i en melding.

Grefstad står fast ved konsernets forpliktelse om å skape selvfinansiert vekst og økende avkastning til deres aksjonærer.

– Inntjeningsvekst vil bidra til økende utbytte. I tillegg forventer vi at avviklingen av vår garanterte forretning vil frigjøre rundt 10 milliarder kroner i kapital til aksjonærene frem mot 2030, sier konsernsjefen og legger til.

– Overgangen til et lavutslippssamfunn øker overgangsrisikoen for finansielle investeringer, og det har aldri vært viktigere å ta denne risikoen på alvor. Vi mener at et robust og veldokumentert rammeverk for bærekraftige investeringer er avgjørende for å håndtere dette. Storebrands investeringer skal gi langsiktig verdi ut over ren avkastning for både kunder og aksjonærer.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også